SevimmMkuzey 8 ay 13 günlük oldu sürünme dizlerinin üzerinde durma yere sağlam basma dönme var ama desteksiz oturamiyor kurbağa gibi ellerini öne koyup öyle oturuyor bebeği geç oturan var mı insanın içine kurt düşüyor 🥲
Preens SevimmMkuzey 8 ay 25 günlük doğduğundan beri tummy time yapmayı sevmezdi sırt üstü dönebiliyordu yüzüstü yeni dönmeye başladı ne kadar çabalasamda ve desteksiz daha oturamıyor maalesef kucak bağımlısı evladım 😅😅
MnkKrtl SevimmMkuzey arkadaşımında çocuğu oturamıyor 8ay 3 günlük ya öne ya arkaya falan yıkılıyo mama sandalyesinde bile bağlıyorlar dramıyor diye
Prensesin_Annesi_ SevimmMkuzey 8 ay 14 günlük desteksiz oturuyor ama arada da olsa dengesini kuramayıp saga sola devriliyor zaten doktorda tamamen desteksiz oturmasını denge kurmasını 9. Aya kadar bekliyoruz aceleci olma dedi bende cok pimpirik biriyimdir herşeyi takarım 🤦🏼♀️
SevimmMkuzey Preens benimde koala gibi yapışıyor 😂 yerde sürünsün dönsün her yeri kurcalasın bayılıyor oturmak istemiyor dik durmak istiyor
AleynaTG Benim bebeğimde 9,5 aylık gibi desteksiz oturmaya başladı korkmayın her bebek gelişimi bir değildir şimdi 11. Ayına giriyor desteksiz çok rahat oturuyor
SevimmMkuzey AleynaTG insanın içine şüphe düşüyor işte maalesef teşekkür ediyorum insallah biz de otururuz en kısa zamanda ❤️
AleynaTG SevimmMkuzey evet bizde öyleydik beni kambur olacak omurgası gelişmedi diye de korkutmuşlardı
SevimmMkuzey Prensesin_Annesi_ 9 aya az bir süre kaldığı için tedirginim ben de 🥲 bir de 2 ay kuvezde kaldı nöroloji takipli ekstra tedirgin oluyorum
Birdunyabircennetannesi SevimmMkuzey Nörolojiye götürdük 1 ay daha bekleyelim demişti Sonrasında oturdu zaten Sorun görememişti baktı muayene etti
1cocuksevdasi SevimmMkuzey acaba destekli oturtmaya geç mi başladınız ki mesela kızım 3 aylık da kendini kaldırmaya çalışıyordu devamlı kucağımızda destekli oturtmaya başladık doktora sordum hareketlerini kısıtlama oturmak istiyorsa otursun dedi. 5.5 aylık da bi baktım desteksiz oturuyor şimdi 7 aylık ama benimki de emekleme çabası yok dönmeye yeni başladı canı çok isterse dönüyor
Prensesin_Annesi_ 1cocuksevdasi Benim kızımda 3 aylıkken istedi doktorumuz günde 5 dk dan fazla oturtma desteklide olsa dedi biz o yüzden tam anlamıyla oturtmaya 6. Ayda basladık
SevimmMkuzey 1cocuksevdasi bizim iki ay kuvezde kaldı 5 aylıkken başladım oturtmaya kucağımda da 4 aylıkken ara ara oturtuyordum ellerinden çekip oturur pozisyona gelirken zorlanıyordu nöroloji doktoruna gittik o da iki ay kuvezde kaldığı için normal olabilir dedi o düzeldi şimdi oturamiyor ama 🥲 bakalım 9. Ayda çocuk doktoru muaynesi vardı
novamom SevimmMkuzey 9. ayın sonuna kadar desteksiz oturma beklenir yani daha çok vakti var bebişin. Oturmasını az desteklemiş olabilir misiniz veya tummy time ı? Biz kızım 3.5 aylıkken yarı yatar pozisyon alan mama sandalyemiz var onda yarı oturtmaya başladık kucakta oturur pozisyonda destekle oturttuk hep. Osman gönülal hocanın tavsiyesi ile tabiki kızım 6 aylıkken destekli oturmaya başladı 6. Ayın sonunda desteksiz oturmaya başladı
SevimmMkuzey novamom aksine tummy time duruyordu başını erken kontrol etti ama hiç oturmak istemiyor bu aralar ya ayağa kalkmak ya da emeklemek istiyor hiç yerinde durmuyor destekli yine oturtuyorum oturağına mama sandalyesine inşallah oturur 9. Aya kadar biraz küçüktü benim oğlum 🥹 2800 doğdu 3. Ayda 3400 gramdı
SevimmMkuzey Prensesin_Annesi_ benim oğlum doğrulamak istemiyordu 🥲😂 4-5 ay kuckata 5 ayken destekli başladım