Edalya Arkadaşlar kızım 4 ay 3 günlük dün sağlık ocagına gittiğmizde demir ilaçına başlıyoruz 1 damlayla başlayıp her gün birer damla artırarak 6 damlaya gelince her gün 6 damla vericeksin dedi siizn bebekleriniz kaçıncı ayda başladı 👩⚕️
Mehtaptvz Edalya 4.ay kontrolunde doktorumuzun onerisiyle basladik kilosuna gore damlatiyoruz purferro adlı marka parabensiz içeriği temiz
Duru2018 Edalya 4. Ayda başladık dün itibariyle bıraktık 9. Ayı bitirdiğimiz için kan sonucumuz iyi çıktı çünkü. Yalnız ben kan damlasını günde 4 damla veriyordum düzenlide kullanmadım ne yalan söyleyim kan damlası yerine doğal keçiboynuzu pekmezi veriyordum çay kaşığıyla
Nilsmom Duru2018 ne zaman başladınız pekm Duru2018 ne zmaan başlamıştınız pekmezi vermeye ve hangi sıklıkta veriyordunuz?
Edalya Yasemin_Tahir-Mete bende 1 swfer kullanıcam ama 6 damla dedi neden fazla benimki siiznki az acaba
DeryaEla Bizim doktorumuz sağlık ocağının verdigi ilacı direk çöpe at dedi.gerçekten içinde paraben katkı ne ararsan var.bi faydası yok karaciğeri yormqktan başka.9.ay kan tahlili olucak eğer kansızlık varsa başlıcaz dedi.ama eğer hamileliğimde kansızlık sorunum olduysa hemen yazıcaktı bana doğal içerikli bi ilaç.ama sorunum olmadı benim.oyuzden doğal yollardan soğuk sıkım keçiboynuzu özü yediriyorum hergün.şimdi hurma özü alıcam kızlar bu arada ilk 4 aydan 1 yasa dedikleri demir ilacı verilmesi uygulamasi Avrupa ülkelerinde çoktan kaldırılmış.ihtiyaca gore veriliyor bebislere diye okudum.sağlıkla büyüsün hepimizin bebişleri 😚
Mehtaptvz Edalya bizim kullandigimiz takviyeyi oyle soyledi doktorumuz kilosuna gore damla adedi ama saglik ocaginin verdigindede bu şekildeydi onu kullanmadik
Duru2018 Nilsmom canım hergün yada bigün durup bigün veriyordum ağır gelmesin diye 4 aylıkken vermeye başladım
Nilsmom Edalya Biz 6 buçuk aylıgiz , evet 4.ayda başlatıyorlar ama ben de düzensiz veriyorum. Sidefer kullanıyoruz. Keciboynuzu özü aldım onu verceğim inşallah.
HamneVera Benim kızımda 6.5 aylık 4. ayından sonra başladım kilo başı bir damla olarak hesaplayıp o şekilde kullanıyorum sidefer ilacın ismi. Ben aynı zamanda pekmez de veriyorum pekmezi düzenli her sabah veriyorum damlayıda haftada 2-3 kez.
Eemeelll Benim kizim 6 aylik sadece d vitamini veriyorum dogumdan itibaren demir vitamini her bebege rutin olarak mi veriliyor ben anlamadim doktorumuz bize vermedide ? 🙄