hellomom Susvgi neden bu kadar acele ediyorsunuz? Kızım 11 aylık, 4. Ayda dişleri kaşınmaya başladı ve sürekli kulaklarını çekiştirirdi. Şimdi bile hala diş döneminde kulaklarını kaşıyor, kaşımaya çalışıyor. Bence şu an çok erken.
LeoBebek Susvgi yani yanlış anlamayın ama ne aceleniz var ben 6 aylık oğlumu daha sünnet ettirmedim el kadar canı var çok acır biraz daha büyüsün diye. Yazık günah değilmi ona ne anlar küpeden falan. Ben 4-5 yaşındayken kendim çok istemişim de annem anca öyle deldirmiş bence yapmayın
Masal18 Susvgi cnm yurtdışında yaşıyorum ben yazın Türkiye ye geldiğim de kızım 5 aylık tı doktorumuz sorun olmaz dediği için ben 5 aylıkken taktırdım hiç ağlamadı bile şuan 11 aylık hiçbir şekilde sorun yaşamadık öyle olur böyle olur diyenler kaç defa tecrübe edip yazıyolar anlamış değilim 🤷♀️
Susvgi hellomom şu an yaptırırsam acısını çok anlayamicak yurtdışındaki doktorlarda hep 1 veya 2 aylıkken yapılması öneriyor
Susvgi LeoBebek sizden yorum istemedim haddinizi bilin sadece cevap istedim zaten canının acısını çok anlamaması için küçükken yaptırmak istiyorum
Gizemabc LeoBebek sunnet icin benim.fikrim.ne kadar erken o kadar iyi. Oglum olsa 1.ayi dolmadan sunnet ettirirdim. Hem daha cabuk iyilesiyormus hem de cocuk ne oldugunu anlamiyor, travma yasamiyor
Serrzeyy Susvgi yegenimin 6 ayinda deldirdiler hicde oynamadi cunku orda var oldugunu biliyodu kucuktu bende 6ayinda deldiricektim disleri cikmaya basladi kaldi suan 10 aylik bi firsat bulup deldiricem bu aralar
Sierra Susvgi dogru diyorsunuz ben ispanyada dogum yaptim ve ameliyathanede sordular kupeleriniz hazir mi, delelimmi. Diye ama o gun kulak memesi bile degildi☺️Istemedim su an 3.5 ayligiz.ilk kontrolumuzde ben de isteyecem dr.umuzdan
Susvgi Masal18 aynen işte canım bende yurtdışına çıkıyorum sürekli ve bebeklere hep küçükken taktırıyorlarki ne oldugunu anlamasın karışmasın diye yeni doğduğunda taktıran bile var sormamın sebebi Türkiyede çok karşılar anlayamıyorum yani
Adarenn Masal18 ben başkasını bilemem ne yasadiginida kimisi sorun yaşamaz ama başıma gelen bir durumu anlatayım küpe takildktan sonra hemen de değil üstünden baya zamanda geçmiş.. küpenin arka aparatı kulak memesinin içine girmiş sıkışmış hastane ufak bir operasyonla çıkarmışlar.. tabi herkesde olacak diye bir durum yok etrafımda kimsedede olmadı ama ben kendi yaşadığımı tecrübe etmiş oldum 26 yasindaym korkudan hala takamiyorum
hellomom Masal18 evet küpe taktırmadığım için tecrübe etmedim ama bazı şeyleri öngörebiliyorum. Kızım kulaklarını çekiştiriyor diş dönemi. Ne mutlu sizinki çekiştirmemiş. Ama allah korusun o küpeyi çekiştirir kulağından düşer alır onu ağzına atar. Bunlar hep olabilecek şeyler. Bu riski göze almaya değer mi? Benim de kulaklarım bebekken delinmiş. 17-18 yaşında yeni delik deldirdim azcık iğne batması kadar acıdı. Çok da can acıtan birşey değil yani ama tabiiki sizin çocuğunuz kendi tercihiniz. Bu arada bende yurt dışında yaşadım ama hiç bir bebeğin kulağında küpe görmedim.
Melina0809 Masal18 6buçuk aylık kızım bugüm bizde deldirdik kulaklarını. Acaba bu süreçte bakımı nasış yaptınız? Ben polikinlikte deldirdim hemşire günde 1-2 kere küpeyi çevirin dedi uyurken ama uyanıyor elletmiyor korkuyorum
Masal18 Susvgi kendini dinle cnm Annesin sen evladını senden iyi kimse düşünmez kimse kimsenin anneliğini de sorgulayamaz olumsuz yorumlara cvp verip strese girme bence herkesin düşüncesini ifade ediyor sen aklına yatanı yap bilip bilmeden konuşan çok oluyor 😏
Ikrazumra19 Susvgi ne kadar sacma kucuk olunca caninin yandigini anlamiyor mu hissetmiyor mu yani boyle bir mantik varmi 2.5 aylik bebek zorunuza ne Allah askina 17 aylik kizim hala deldirmedim deldirmiycem zaten simdi deldirseniz bile kulaklari buyudu icin kulak memesi buyucek ve o delik yamuc yumuk durucak tekrar deldirmek zorunda kalicaksiniz gercekten cok scma cani yanmamsi icin mis
OptimusPrime Ikrazumra19 Kulağı bebeklen deldirice büyüynce yanuk yumuk olmuyor ki hanımefendi bunu nerden çıkardınız? Ben 4 aylıkken deldirmişler kulağımı ben hala kullanıyorum ne yanuk yunuk ne de delik büyüdü🤷🏻♀️
Masal18 Adarenn öncelikle geçmiş olsun cnm ama doğru küpe alındığında sorun olacağına sanmıyorum tabi herşey Allah tan geliyor olmaz diye bişey de yok
Ecem19 Susvgi peki siz hangi kategoridesiniz bir post açmışsınız inasanlar da yorum yapıyorlar doğal olarak peki siz nasış bir uslüp içerisindesiniz farkında mısınız sanane falan cevap istedim yorum istemedm falan o zaman gidin doktora sorun en doğru cevap onlarda burada anneler kendi yorumlarını söyler lütfen uslübumuza biraz daha dikkat edelim kimse sizin azarınızı yemek zorunda değil