Ayseediz nml bebeğim 7.5 aylık. Doktor et suyu başla dedi 7. Ayda sebze çorbası yapıyorum et sulu. Kabak,havuç,soğan,ıspanak,patates bunları karıştırıyorum genelde. Pilav,tahıllı makarna, sebze çorbası,tarhana . Sıcak yemek olarak bu ları veriyorum şuan
gunes0312 nml bende şurada durayım yani instagramda gördüğüm kadarıyla kıymalı yemek vs verenler var fakat kafam karıştı örnek bir kaç şey çekmiştim doktorannenintavsiyeleri instagram hesabından istersen incele bi fikir olur😊
yavrupotuncek Ayseediz bişey sorucam pilavı direk mi veriyosunuz ezerek mi bide makarna markası nedir yutabiliyomu normal makarna gibimi
Ayseediz yavrupotuncek normal kendimize pilav yapıyorum 1-2 kaşık ayırıyorum ona. Eğer küçük pilavsa ezmiyorum ama büyük uzunsa basmati tarzı eziyorum çatalla biraz bazende yoğurtla veriyorum daha iyi oluyor. “Makarnalütfen” diye marka var organik ordan alıyorum makarnayı,organik pirinç unu organik irmik vs herşeyi
nml mmellissa biraz lapa gibi yapın yumuşacık olsun az az verin zaten damağıyla hemen ezip yutuyorlar.Yoğurtla beraberde verebilirsiniz öyle de çok rahat yiyorlar
Ayseediz mmellissa benim bebeğim şükür iştahlı bir bebek. Dişleri yok ama varmış gibi çiğneme refleksi yapıyor pilavı verdiğimde yutabiliyor
nml Ben yemek olarak kıymalı arpa şehriye,pilav,balık,ilik sulu sebze çorbaları verdim.Balığı demir ilacı kullanamadığımız için mecburen erken başlattı doktorumuz.Bugun mesela kahvaltı da pankek yaptım yumuşacık çok sevdi.Başka aklıma gelen bişey yok açıkçası.
bizdejantikizlardik nml Pankek yiyebiliyor mu 7 aylık bebek ? Bilmediğim için soruyorum ben ilk defa arpa şehriye çorba vereceğim ona bile endişeliyim de 🙈
nml bizdejantikizlardik kaşık dökmesi yaptım pankek gibi oluyo. 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı Azıcık karbonat Ben bu şekilde yaptım daha sonra üstüne labne ve üzüm pekmezi dürdüm çok sevdi.Yumuşacık oluyor zaten elinizlede hafifçe ezip verin endişe ediyorsanız eğer.Arpa şehriyeyide hafif sulu bırakarak veriyim ne çorba ne pilav gibi tam ortası.Kıymada koyuyorum çok severek yiyor.