Kızım için cok zorlanıyorum 5 gün oldu ne kadar uzayacak ne kadar zorlu geçecek bilmiyorum benim Kızım 26 haftalık 875 gram doğdu 3.5 ay yogun bakim.sureci akciger kanamasi kalbi durdu beynine oksijen gitmedi beyni oksijensiz kaldigi icin beyninde kuculme oldu ve beyin fonksiyonu bozuldu kziimda gelisimsel gerilik yaratti 2 yaşında fizik tedavi ile yürüdü 18 aylik iken diş çıkarttı 3 yaşinda anne demeye başladı suan 4.5 yasinda fakat dilsel bilişsel bedensel fiziksel gelisimi geriden geliyor mesela konuşma cok zayif iletisimde zorlaniyor 2.5 yaş cocukla eş degerde ilerliyor pediatri gelisim.uzmani doktoru gelisimini test edip soyluyor. kaba ince motor becerileride zayif her alanda ayri degerlendiriliyor. Şuan yavas yavas kelime ve cumle kurmaya başladi 5 gundur 3 4 defa altina yapti ben goturunce yapiyor. Kendide cis cis demeye basladi yavas yavas ama kaka asla tepki yok. Çiş pis bez guzel demeye başlıyor. Cis yok diyor ne zaman sorsam ama goturunce yapiyor ara ara kendide diyor ciş var diye tam olarak ne zaman öğrenir ne zaman kendi başina gider suan dil ve bilişsel gelişimi 2. 2.5 yaş duzeyde ilerliyor 4.5 gibi degil ozel egitim dil terapisti ana okulu destegi aliyor. ona gore nasil davranacagim bilmiyorum hiç sanki ogrenmeyecek gibime geliyor pesmi etsem bilemedim cok zor cok korktugum ve aşırı stresli üzüldüğüm bir dönem