Deletedmom_119 merhabalar benim bebeğim de alerjik. İlk anneliğim çok korkmuştum alerji belirtileri olunca. Kakaya nokta kadar kan eklenene kadar çocuk doktorları önemsemedi diğer belirtileri , alerji ama sen diyet yapma dediler. Sonra nokta kadar kan eklendi kendi başıma eliminasyon diyetine girdim katı bir diyete ki hiç gerek yokmuş, 1 aylıkken başladık şimdi 3 aylık. Alerji uzmanına götüremedim bulunduğum ilde yok gibi bir şey. Alerji diyetisyenine danıştım danışmanlık aldım online 2 ay boyunca. 2 ayda kuruyemiş tahin dana eti yumurtayı açtık. Benim şüphelendiklerim vardı domates kırmızı biber onları açtık. Ufak belirtileri oldu diyet açarken ama gündelik hayatı etkilemeyen belirtileri gözardı edeceğiz ki vücudu alışsın. Kakada nokta kadar kanlar önemsiz mesela, hatta diyetisyenim bozuk para büyüklüğünde olmadığı sürece sorun yok diyet açmaya devam diyor, sabahtan akşama kadar durdurulamayan ağlaması yoksa tüm vücudu saran egzaması yoksa kakada yoğun az önce söylediğim büyüklükte kan yoksa diyet açmaya devam edeceksin ki bebek alışsın. 1 ay önce tavuk yediğimde karnı göğsü tamamen minik minik döküntü attı. Yumurta ve tavuğu kestim . Şimdi yumurtayı açtık bir sıkıntısı yok yavaş yavaş açılıyor önce sarısı sonra beyazı ama miktar olarak yavaş yavaş gidiyorsun alıştırarak. Yani 1 ay sonra tepki vermedi mesela. Hafif belirtileri varsa sıkı diyet yapma ya da 10 gün kadar yapıp hızlıca diyet açmalara başla. Sana tavsiyem bu yönde. Eğer benim gibi her belirtiyi alerji sanan endişeli bir anneysen alerji diyetisyeni ile çalış bu süreçte çok rahatlatıyor ve belirtileri ayırt edebiliyorlar. Şimdi sadece süt ürünü kaldı. Hafif alerjiyse çabuk atlatır inşallah