Senakaraca Oğlum yirmi aylık her şeyi biliyor. (Hayvanlar,meyve-sebze, on a kadar sayabiliyor). Canı isterse her şeyin ismini söyler. Ama renklere bir türlü geçiş yapamıyoruz. Ne zaman öğrenmeye başlıyorlar🤔
Zlm Senakaraca siz hayatınıza katın öğrenir elbet. Kızım bir buçuk yaşındayken biliyordu mesela ama ben küçük daha demeden her bilgiyi ona veriyodum. Oyuncaklarla oynarken mesela sarı araba ne bileyim pembe kalem falan diye söylüyordum sen markette yürürken tek bir yöne dönüş bile olsa sağa dön sola dön diye söylüyordu ya da bir şeylerin sayılarını söylüyordum ne bileyim yani 10 girebileceğim o şeyle ilgili ne bilgi varsa küçük müçük demeden söylüyordum bir buçuk yaşına geldiğinde birçok şeyi biliyordu mesela
asrinhatasi Senakaraca 23 aylık sadece yeşil ve maviyi biliyor. O da yapbozlarla oynarken yeşil olanı vereyim mi mavi ile yapalım mı diye diye. Sarıyı da söylüyor gibi inşallah onu da öğrenir 😅
Kadifemsii Senakaraca yanlış hatırlamıyorsam 1.5 yaşında renkleri biliyordu devamlı konuşuyorduk renkleri hep söylerdim buna göre oyuncakları da vardı birde renkler diye eğitici videolar izletirdim aynısını sayılar hayvanlar alfabe içinde yaptım kızım 4 yaşında şuan hemen hemen herşeyi biliyor
_YanakReisinAnnesii Senakaraca tam anlamıyla birçoğunu 2 yaştan sonra tanıyıp söylemeye vs başladı. Onun öncesinde birkaç tanesini biliyor ve tanıyordu. Oyun oynarken falan oyuncakların arabaların bilmem işte ne varsa renklerini söyleyerek oynayabilirsiniz. Oyunla daha çabuk ve akıl da kalıcı öğreniyorlar.