Ruveyda00 Tam 4 aylık oldu oğlum ama hala bir şeyleri tutmaya yakalamaya uzanmaya çalışmıyor. Pusetinde ayıcık asılı ona heyecanlanıyor çırpınıyor ama alma çabası yok. Eline oyuncak çıngırak vs veriyorum ama uzun süre tutmuyor düşürüyor. tutma kavrama refleksi iyi ama bilincli olarak tutmuyor hala. en gec ne zamana kadar gelismis olmasi gerekir ben mi fazla evham yapiyorum acaba
Zengo Ruveyda00 eline masaj uap canim.soyle parmaklarini tek tek tara.hafif cimcikler yap eline uyar.ben hep oyle yaptim ayaginada .duyu butunleme bu.eline mesela tahta kasik degdir,demir kasik,iste poset,farkli yuzeyler
gamzebykky Ruveyda00 benim bebegimde 4 aylik olmak uzere. uzaniyor tutmaya calisiyor ama ellerini hala cok net kullanamiyor. bizdede tuttugu seyi hemen agzina goturme olayi var. eline ne gecerse hemen agzina sokuyor begendigi seyi biraz emiyo begenmezse hemen atiyor. bir uzmana sordum cok normal bu surecte dedi.
Ruveyda00 Zengo masajı hiç denemedim ama kaşık kalem poşet vs veriyorum veya kablo oyun kartı gibi ama çok sık değil. Bundan sonra daha çok ilgileneyim daha sık bir şeyler vereyim eline. Bir de borcama su doldurup yüzüstü yatırıp içine oyuncak vs koyduklarını gördüm onu denemek istiyorum etkisi olur mu bilmiyorum.
Ruveyda00 Veramomm bir videoda 3. Aydan itibaren bir şeyleri tutup ağzına götürmeye başlar diyordu. Ondan tedirgin oldum geç mi kaldık diye , 5 e kadar normal mi yani?
Veramomm Ruveyda00 normal canım benim bebeğimde yeni yeni güçlü kullanıyor elini önceden tutamazdi kısa kısa tutardı dediğin gibi 🌸
Beyzaveduru Oyun halısında 2 aylıkken ellerini değdiiryorudu sonra oyuncakları kavramaya başladı. Oyun halılarında tepede asılı oyuncaklar ilgisini çekiyor
Ruveyda00 Beyzaveduru aldım ama durmadı hiç hala durmuyor, şimdi de dönmeye başladı hiç durmuyor. Ama pusetindeki ayıcık çok ilgisini çekiyor ama hala uzanma yok maalesef
Ruveyda00 gamzebykky sizinki ağzına götürüyormuz benim bebiş hiç tutmak istemiyor eline zorla tutturuyorum, normalde sımsıkı yumruk olan eli bir şey verince hemen açılıyor düşürüyor 😅 ağzına götürmeyi de bilmiyor daha