Annesiiiiiiii Günaydın herkesee 🌸 Kızıma ilikli kemik suyu kaynatacağım buzluğa koymak istiyorum ama ben hiç böyle şeyler yapmadım sevmiyorum yemiyorum bilmiyorum o yüzden 😂 Araştırdım da bazıları kaynattıktan sonra suyunu dolapta bekletip üstündeki yağı alıyor. Siz nasıl yapıyorsunuz beni bir aydınlatın lütfen.
Lolik Annesiiiiiiii yapmadım ama o yağın sağlıklı olmadığını ve tadını bozduğunu duymuştum yaparsam bende alırım herhalde 😄
Deletedmom_110 Annesiiiiiiii ben dana ilik vs kullanmıyorum direk kuzu kemik alıyorum 3 saat kaynatıyorum süzüyorum kağıt bardakla koyuyorum bu şekilde küçük bas hayvan kemiği daha sağlıklı olduğunu söyledi doktorumuz en azından ilaçsız dedi danalarda bu oran yüksekmiş belki hormon veriyorsun dedi bende yıllardır kızıma da oğluma da küçük bas kemiği yapıyorum.
susunbebekuyuyo Annesiiiiiiii canım ben ilk önce kemikleri suda bekletiyorum kanları çıkıyor sonra alıyorum düdüklüye kapağını kapatmıyorum üzerne suyu ekliyorum kaynatıyorum çok az o suyu döküyorum üzerine içme suyu ekleyip düdüklü kapağını kaptıp 6 saate yakın kısık ateşte kaynatıyorum 1 gece dolapta bekletip o beyaz yağ tabakasını atıyorum zaten jel kıvamında oluyor karton bardaklara koyup donduruyorum
Snm_arya Annesiiiiiiii bizde dün yaptık oğlumun bakıcısı o kadar tecrübeli ve harika bir insan ki tam 12 saatlik kısık ateşte pişirdi kolejden en güzel bu şekilde çıkıyormuş oradan sonra soğuttu ve dün buz torbalarına koyup difrize attım
Annesiiiiiiii Deletedmom_110 Evet bunları bende duydum doktorlardan hormon aşı vs. Kesilen kurban kayınvalidemin 3 senedir kendi baktığı hayvan. Yani öyle değişik şeyler yapmıyorlar hayvanlara ama yine de sorarım teşekkür ederim. Siz de yağını felan aldınız mı peki ?
aleynaa34 Deletedmom_110 başka buzluk stoğu yaptınız mı öyle. Benim oğlum 2 aylık da yazdan bişeyler koyayim diyorum kışa ek gıda için. Var mı tavsiyeniz
Annesiiiiiiii susunbebekuyuyo Düdüklü kullanma fobim var 🤣 Demek ki yağını almak doğruymuş bende öyle yaparım teşekkür ederim. Bir de 15 dk kaynadıktan sonra suyunu döküp tekrar su koyuyorlar vitamini felan kaçar mı öyle yapsam acaba
susunbebekuyuyo Annesiiiiiiii bende öyle yapıyorum üstü gri köpük oluyor o kan oluyormuş döküyorum onu üzerine temiz su ekliyorum ama mesela annemler köyde kemikleri baya uzun süre suda bekletip yıkıyorlar o zaman ilk kaynatmayı yapmıyorlar evde yapamıyorum kokusundan ben 🤣
sonbezbukucu bende sizin gibi sevmezdim ama başa gelen çekilir 😁 önce eti yıkıyorum sonra soğan, patates, havuç, 1 2 diş sarımsak koyuyorum (kışın yaparsam kereviz yaprağı ve karnabahar atıyorum) 3 4 saat kısık ateşte . soğuyunca buz poşetine koyup buzluğa atıyorum
Annesiiiiiiii sonbezbukucu Hımm bu direkt çorba oluyor o zaman doğru mu ☺️ Sebze çorbalarının içine atarım diyordum ama böyle de yapılabilir o zaman.
sonbezbukucu Annesiiiiiiii yok çorba değil suyu direk. bende süzüyorum onu yazmayı atladım sanırım. kereviz yaprağı etin kokusunu bastırıyor karnabaharda öyle. çorbalara, pilavlara, yemeklere et bulyon gibi 1 2 tane atıyorum
Cicektebenimcicekligunlerde Annesiiiiiiii Bende sizin gibi yemem çocuklara kaynatıyorum zaten baya uzun süre gidiyor. Kemiği suda kandan arındırıp bir taşım kaynatıp köpüklü suyu döküp düdüklüde 2saat kaynatıyorum sonra havasını arada alıp 1 2saat daha kaynatıyorum ilikleri yada kemiğin içindeki adı neyse onlar çıkana kadar.Üstunde ki yağı almıyorum ilk defa duydum.
Annesiiiiiiii Cicektebenimcicekligunlerde Bende bilmiyordum ama hayvansal yağ ağır gelirmiş bilemedim bende.
Cicektebenimcicekligunlerde Annesiiiiiiii Ben buz poşetine koyuyorum çok küçük zaten onların corbalarinin içine bir parça atıyorum sgir gelmiyordur herhalde komple kemik suyuyla yapmıyorum bir dahakine alırım.🤷🏻🙂