Selamben_ yaşadığı şehri misafire kötüleyenleri hiç anlamıyorum 😂 tabiki eksisi artısı anlatılır ama kötüleyerek konuşmak bana göre değil 🫣 Doğma büyüme Sakaryalıyım, eşimde öyle. Ben hep merkezdeydim. Merkezde her yere 10 dakika mesafedesiniz. İlçelerimiz var sahili olan, ormanları olan, kendi içinde hepsi güzellik barındırıyor. Karasu, Cebeci, Kerpe sahili olan ilçelerimiz Karasunun suyunu herkes sevmez dalgalı ve çeken bir deniz dalgadan sebepte genelde yosunlu olur, karasu gece hayatı ile meşhurdur diskolar, barlar, canlı müzikler falan, daha sakinlik ve temiz su istiyorsanız Cebeci ve Kerpe tercih edilebilir burada geceleri sakin geçer. Taraklının evlerine bayılacaksınız. Serdivan’da kampüsümüz bulunuyor şehrin Üniversitesi bu semtte ve genelde şehrin kalbi diyorlar. Üniversiteli bir çok genç buradadır. Serdivan kafeler sokağı da meşhurdur. Yaşayana küçük bir şehir, yüz ölçümü daha büyük şehirden gelenlerde genelde küçük der ama genelinden büyükmüş ya diyeni duydum. Adapazarı ilçesinde çark caddesi, kent park, millet bahçesi gibi gezilecek yerleri, deprem müzesi, cafeleri, alışveriş mağazaları mevcut. Yani saymakla bitmez. Alışınca sevebileceğiniz bir yer. Her şehirde olduğu gibi tabiki yobaz insanlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle tatillik bir yerden bu şehre taşınıyorsanız her ilçede öyle açık saçık giyinmenizi önermem genelde üstte saydığım sahili olan ilçelerde rahat gezersiniz aksi halde kötü bakışlar sizi rahatsız edecektir. Buranın yerlileri bilir semtçilik vardır hala devam ediyor bu durum ama eskisi kadar değil bu da yani şöyle anlatayım bazı semtlerin arası iyi değil, bir semtten diğer semte geçince istenmeme durumu oluyordu, eskiden kendi semtinden çıkıp başka semte geçtiysen ve yabancıysan kavga çıkardı hele o semtin kızıyla geziyorsan eyvah 🤦🏻♀️ tabi her semt için geçerli değil bu durum genelde merkezdeki semtlerde yaşanıyor ya da merkeze yakın ilçelerdeki semtlerde. Kendi şehrinin takımın aşık bir şehir. Maç günleri korna sesleri, bağırışlar sizi korkutmasın. Deplasmanlarda şehir bomboş olur, maç şehrimizde oynanıyorsa ve özellikle de şampiyonluk maçıysa şehri ateşe veriyorlar ama korkulacak bir şey yok eğlenceli oluyor 🫣 her şehrin insanının iyisi kötüsü mevcut. Bir şehri insanlara göre yargılamamak gerekir. Şehrin yaşanılabilirliği, ulaşımı, iş imkanı önemli. Şimdiden çok güzel hayatınız olsun, hoş geldiniz sefa getirdiniz 🫶🏼