aslannannesi36_ Herkese merhaba. 7 aylık bebeğim var . Ben işte uzun süre çalışmak istemiyorum çocuğuma bakmak istiyorum hatta bebeğim biraz büyüsün bir tane daha çocuk istiyordum ve beraber büyürler bende sonra işe girerim tekrar diyordum. 6 aya kadar hala bu düşüncedeydim. Lakin maddi olarak zorlanmaya başladık. Tek maaş kıt kanaat yetiyor gibi . Eşim de çalışmamı istemiyor bebeğimize bakmamı istiyor ama durumlar da ortada çalışmak istiyorum deyince de bana bırakıyor. Bebeğime annem ve kayınvalidem bakacaklar işe girersem . Ama vicdan azabı hissediyorum daha küçük diyorum nasıl olur ama düşününce bı çocuğa güzel bir gelecek hazırlamadan tekrar bir çocuk fikri de mantıklı gelmemeye başladı. Bu konuyu geçtim bırakıp işe gitme düşüncesine nasıl alisabilirim. Çalışan annelerde fikirlerini belirtirlerse çok sevinirim
Gulgok12 aslannannesi36_ pedagoglar en az 3 sene bebek annesiyle olmalı diyor . Çok zorlanmadığınız sürece bence bırakmayın bebeğinizi . 3 sene olamasa bile daha çok küçük . Bizde maddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz ama belli bir süre kıt kanaat da olsa idare edeceğiz .
sezer2022 aslannannesi36_ bende 1 yıl ücretsiz izin kullandım ve 15 aylıkken işe döndüm canım,, o aylarda bende kendim büyütücem falan diyordum ama inan çalışmaya sosyalleşmeye alışmışız 🙈 kesinlikle dönmeliyim diyip döndüm yani şimdi duygusal düşünüyorsun ama bi 7 ay daha geçsin aynı düşüncede olmayacaksın
farelikoyunkavalcisi aslannannesi36_ bebeğim 7 aylık bende memurum tayin istemek için mecbur işe başladım 1 hafta oldu yarım gün çalışıyorum ben gelene kadar gayet mutlu benı arayıp ağlamıyor ama eve gelince yapışık gibi oluyoruz özlüyor ama mecbursanız alışacak o da zaten hemen tam gün çalışmazsınız
baroayse aslannannesi36_ oğlum 3.5 yaşında 9 ayliktan beri çalışıyorum, oğlum hersabah anne beni bırakma diye ağlıyor, dayanamadim artık bugün işyerinde tuvalette agladim, kahretsin ki cocuklarimiza rahat bir yaşam sunmak için onlarda ayrılmak zorunda kalıyoruz,
aslannannesi36_ sezer2022 bı banka sınavına girmiştim sınav sonucum olumlu gelmiş şimdi baktım süreç biraz uzun sürebiliyor belki süreç sonuçlanana kadar biraz daha büyümüş oluruz bakalım çok kararsızım hala
tugbacim01 @aslannannesi36_ çalışan bir anneydim. Ama oğlumu 5 yaşında anaokuluna başlayınca işe girmiştim tekrar. Çok zorlandım çünkğ annemde çalışan bir insandı, oğlum yarım yetişti diyebilirim. Eski eşimle evlendim 6 sene sonra. Şuan hamileyim tekrar. Oğlum 11 yaşında ama en güzel yaşlarını kaçırdım çalışınca, bazende diyorum ki bu doğsun tekrar çalışayım maddi anlamda da rahat oluruz. Zor bir karar inanın
aslannannesi36_ tugbacim01 gerçekten kiradayiz, tek bı gelir var zamlar felan cabası. Eşim sağolsun hiç eksik koymaz bir şeyimizi ama zorlandığını hissediyorum onun da
aslannannesi36_ farelikoyunkavalcisi bı banka sınavına girmiştim şimdi baktım sonuç olumlu süreç uzun sürebiliyor biraz sonuçlanana kadar o zamana kadar büyümüş te olur ama.bilmiyorum gerçekten kafam karışık
dilberhala1 aslannannesi36_ Kızım 5 aylık benim kendi annem bakarım dese yarın işe başlarım 😂😂 tabi herkesin duygu düşüncesi bir değil ben mecburiyetten 3.5 4 yaşına kadar kendim ilgilenicem ondan sonra geri dönücem çalışma hayatıma. Ben kadınların çalışması taraftarıyım. Emin olun sizler gibi binlerce kadın var. Eğer eşiniz destekçi ise ev işlerinde çocuk bakımında 1 dk bile düşünme zaten anne ve kayınvalide diyorsunuz onlardan daha iyi emin ol kimse bakamaz. Dikkat etmen gereken tek konu senin kurallarınla ilerlicek anneanne ve babaanne. Yoksa zorlanırsın. Senin hayır dediğine onlar evet derse olmaz.
aslannannesi36_ dilberhala1 genel olarak bakım konusunda anlaşırız bu konuda rahat olacağımı düşünüyorum. Eşim de yardımcı olur bizi çok düşünür bende gerçekten onun zorlandığını hissediyorum bu yüzden böyle bir karar aldım
Mazikeen aslannannesi36_ ben kızım 4 aylık başladım işe hiç zorluk yaşamadım illaki özlem oluyor çok özlüyorum ama onun geleceği için sonuçta annem bakıyor valla benden daha iyi bakıyor çok verimli zaman geçiriyorlar
baroayse aslannannesi36_ hangi banka, ben de bankaciyim, hedef baskısı ve mobing had safhada, çalışma saatleri uzun, mesela bayramlarda asla 9 gün tatil yapamazsınız, hatta bayramda bile atm ye para koymaya gidersiniz
farelikoyunkavalcisi aslannannesi36_ onların geleceği için biraz fedakarlık yapmak zorundayız hem fark ettim ki eve döndüğümde aşırı özlediğim için hep yapışık gibi oluyoruz güzel oluyor 💐
TgbHmzz aslannannesi36_ Bende bebeğim 7.5 ayllıken işe başladım tek maaşla artık zor olmaya başladı yani bebeğime birşey alırken düşünmeye başlayınca onun için geleceği için işe dönmeye karar verdim annem bakıyor ben memeye çok düşkün oldugu için çok zor olacak dedim ama hiç düşündüğüm gibi olmadı 3 ay olacak işe başlayalı sosyalleştim bana çok iyi geldi çalışmak gönül isterdi kemdim bakayım ama malesef bu hayat şartlarında çok zor.
aslannannesi36_ TgbHmzz sizi çok iyi anlıyorum. Hamileyken onun için her şeyi kendim aldım başlarda raporlu süreçte yine öyle. Bakıldığı zaman yine onun için çalışmak istiyorum ve eşimin de zorlandığını biliyorum çok stres yapıyor. Yavaş yavaş anneme kayınvalideme alıştırıp başlarım başlarsam
Ozzggee Bu devirde kesinlikle çalışan anne Banka sınavı demişsiniz Siz işe başlayana kadar bebek biraz daha büyür zaten
aslannannesi36_ Ozzggee bende hani en az 9 aylık olur diye düşünüyorum. Evet erken belki ama gerçekten su laf çok doğru onun geleceği için çalışmak istiyorum
aslannannesi36_ farelikoyunkavalcisi oğlum maşallah bana düşkün ama başkalarında da durur bu süreçte en büyük korkum hani üzülür mü hisseder mi?
cennetkusum16 aslannannesi36_ 2 aylık bebegimi bırakıp pazartesi günü işe başlıcam. Ona iyi bir gelecek bırakmak istiyorum içinde ukte bişey kalmasın bunun için mecbur çalışmaliyim. Bişey istediğinde 10 kere dusunuceksem alamayacaksam niye varım ki