okuyor Merhaba anneler, 26 - 27 aylık bebek anneleri çocukların gelişimindeki yeni güncellemeler neler? Neler yiyorlar, günlük menüleri nasıl? Favori kitapları ve oyuncakları, aktiviteleri neler? Gününüz nasıl geçiyor? Çocuk gelişimi için neler okuyorsunuz? Ve aklıma gelmeyen diğer şeyler…
okuyor okuyor kızım şu an 26 aylık. Artık arkadaşımız gibi oldu. Her gün bizi şaşırtmaya devam ediyor. 🥲 Bilişsel gelişim açısından bu ay en çok dikkatimi çeken şey sıklıkla özelden özele akıl yürütmeye başladı. Dil gelişiminde bu ay yeni kavramlar kullanmaya devam ediyor. Konuşmasının bir yetişkinden farkı yok. Cümlelerinde edat, zamir, sıfat kullanıyor. Artık uzun uzun sohbet edip soru cevap yapıyoruz. Bedensel gelişimde bu ay sürekli zıplamak istiyor. Yapamıyor ama deniyor 😁 parmak ucunda yaylaniyor ancak. Öğlen uykusu devam ediyor. 3 hafta kadar oluyor emzirmeyi sonlandırdık. Memede uyuyan bir çocuktu. Şimdi yanına yatıp müzik açıp uyutuyoruz. Hala düzene oturmadı. Uyku konusu özellikle geceleri uyandığında çok krizli. İlk aklıma gelenler bunlar
aslananne27 okuyor valla evdeyken havalar sıcak tüm gün evde sıkıntıdan oluyor dük çocukla 😂😂anca akşam üstü hava serinleyecek te gidecez evde yapılacak etkinlik te kalmamıştı türkiyeye geldim kendimi apartmana değil köye attım annemlere kalkın köye gıdecez dedim bir saniye bile apartman dairesinde kalmam dedim 😂 köye geldik oğlum 7:24 dışarda oynuyor çok rahat üstümden gitti çocuk 2 yaşında bu arada
okuyor okuyor beslenme Günde 3 ana 2 ara öğün yapıyor. Emzirmeyi bıraktıktan sonra iştahı bariz şekilde arttı. Aslında uzun zamandır sadece gece emiyordu. Neden iştaha etki etti bilmiyorum. Rafine şeker ve katkı maddesi olan ürünler vermiyorum. Direkt süt içirmiyorum. Onun dışında yemek menüsünü kızımın ihtiyaçlarına uygun hazırlıyorum. Hepimiz aynı yemeği yiyoruz. Kahvaltısı klasik kahvaltı.
okuyor okuyor aktivite Son bir aydaki favorileri Su oyunları LEGO Kinetik kum Oyun hamuru ve kalıpları Evcilik oyunları (artık bebekleri konusturup oyun kuruyor. En sevdikleri veterinercilik, pazarcılık, doktorculuk) Boyama çalışmaları Etkinlik kitapları Hikaye okuma Kavram öğreten kitaplar Üst üste dizilen kuplerden kule yapmak Stickerlar Aktarma oyunları Ev işlerine yardım ( beraber yemek yapmak, bulaşık makinası bosaltmak, toz almak, sebze yıkamak vb ) İlk aklıma gelenler bunlar
Aslicamm okuyor gece uyanma sıklığında bi değişiklik oldu mu 3 haftada? İki ay oldu emzirmeyi sonlandirali ama hala kesintisiz uyumuyor oğlum. Bende de alışkanlık olmuş ondan daha sık uyanıyorum 😂
3315 aslananne27 bunu nasıl basardınız ya ben köyde yasıyorum ve süreklievin içindeyiz cocuk asla dısarı cıkamıyoruz yapacak birşey gidecek biryer bir park bir insan hiç birşey yok delirmek üzereyim ve dayanamıyorum cocugu evde büyütmek cok zor
Aslicamm okuyor 2 yaş sonrası oğlumun kaç aylık olduğunu takip edemez oldum 😂 26 aylık şu an. Konuşması yetişkin gibi olmasa da derdini anlatiyo her gün yeni kelimeler ekliyo zamirler edatlar kullaniyo. Her günümüz ağlama krizleriyle geçiyo. İki haftadır çok hırçın istemediği bi şey olduğunda hemen vurmak istiyo bazen de oyuna çevirip gelene geçene vurmak istiyo. 18. Ayla birlikte cesareti azalan oğlum bu ay atağa geçti her yerlere tırmanmak yüksek yerlerden atlamak istiyo. Genelde 2 ana 2 ara öğün yapıyor. 24. Ayda emzirmeyi sonlandirdim. Hala şekerli ve kızartmali şeyler vermiyorum. Öğle uykusunu devam ettirmek için 6.30-7 gibi uyandiriyorum 😂 uzun zamandır etkinlik kitaplarini yapmak istemiyo en fazla bi sayfa yapıp birakiyo. Saklambaç ve yakalamaca hala en favori oyunlari. Bi süredir oyun hamuru, LEGO ve boyama yapmiyor. Kendi kendine oyun kurmuyor henuz. Her fırsatta arabaya binmek istiyo anahtarı verdiğimizde çalıştırmayı başardi her gün araba krizi var. Su an tuvaletle ilgili kitaplar okuyoruz kakademi, kakaloji ve doktorazarus bi haftadır her gün okuduğumuz kitaplar. Ben de bugün bütün beyinli çocuk kitabında altını çizdiğim yerleri okumayı bitirdim evet beyinli çocuk, denemediğim yol kalmadi ve dramsiz disiplin kitaplarina göz aticam önümüzdeki iki hafta boyunca. 2 yaş sendromunu yonetmekte çok zorlandigim için kendime hatırlatmak amaçli dönüş yapiyorum bu kitaplara.
Aslicamm Bugün kahvaltı: sebzeli pankek üstüne labne peyniri+ pekmezli fındık kreması. Geçen hafta grunn diye bi marka almıştım içinde sadece findik ezmesi ve pekmez var oğlum bayıldı. Kavanozun dibini görmek uzereyiz. Öğle: kaşarlı kuskus yaptım ama yemedi ben de çilekli yulaf ezmesi yaptım. (Çilek, yulaf, ruseym, chia, ceviz) Akşama da et sote ve yoğurtlu erişte olacak. Ara öğünlerde çilek yiyo bol bol. Şu an köydeyiz buraya geldigimizden beri sebze tüketimi çok azaldı yaprak sarması ve bahçeden kopardığı çiğ bakla içi yiyo arada. Ben de yemeklerine biber ve domates ekliyorum. Yine yoğurt ve kefir tüketimi azaldı. Meyve ve çiğ kuruyemiş tüketimi arttı.
okuyor Aslicamm ilk iki haftada olmadı. Ama bayramla birlikte gece sadece bir kez uyanmaya başladı. Sabaha karşı oluyor o da. Su veriyorum. Evde değiliz. Uykusu biraz daha geçe kalmaya başladı. Onunla mi ilgili emzirme ile mi ilgili bilmiyorum. Eve geçince daha net belli olur.
Mrvll okuyor Bizim 26. Ayı dönüm noktamız tuvalet eğitimine başlamamiz oldu. Çok şükür çabuk kavradı. İyi ki başlamışım 🙌🏻🙏🏻
Aslicamm Mrvll ben de bi iki hafta sonra düşünüyorum da önerdiğiniz şeyler var mı ya da izlediğiniz bi yöntem :)
okuyor Günün menüsü Klasik kahvaltı (yumurta, peynir, zeytin, bal, salatalık, domates, portakal suyu) Ara Kefir Pancarlı grissini Öğlen ve akşam Bakliyatli ayran aşı çorbası Kereviz Makarna Öğlen yemeğinden sonraki ara öğün Kaju Erik Dut (çok alakasız ama hepsi onun istedikleri)
Mrvll Aslicamm yani açıkçası çok ani bir karar oldu benim için. Yaz boyu gidecek kadar bez almıştım hiç kullanamadan kaldı öyle 🤷🏻♀️ bazı belirtiler olunca başlamak istedim. Tuvaletinden rahatsız oluyordu. Köşeye çekilip yapıyordu ve bizim yanina gelmemizi istemiyordu. Epeydir de merdiven inip çıkabiliyordu. Dışarıda ve misafirlikte kaka asla yapmayan bir çocuktu. Bu da işime yarayacakti. Yani kendimizi içeri kapatmadik. İlk bez çıkardığım gün bile parka göturdum. Kaza olmadı. Olsa da nolacakti. Hazirlikliydim zaten çok normal. Konuşma anlaminda da epey geri kalmış olsa da kaka çiş ve hayır anne baba kelimelerini aktif kullanabiliyordu. Cümle kuramiyor henüz daha. Bu yeter diye düşündüm. Ben yapim gereği ya beyazimdir ya kara. Gri olmayı sevmem. O yüzden gece ve gündüz aynı anda çıkardım bezini. Alıştırma kulodu vs da kullanmadim. İslakligindan rahatsız olması çok önemli. Geceyi de göze aldım. Sorun yok kalkıp degistirecektik sürekli çarşaf ve kıyafet. İlk işimiz baksır ve atlet begenmesiydi gittik ona sectirdik. İlk günler ve geceler epey üstüne yaptı. Çok rahatsız oldu. İlk günler günümüz tuvalette geçti. Oturup yapmaması saatlerce oturması oluyor. Şuan 8. Günümüz bu arada. Kakasinin önceden geldiğini 2. Gün söylemis oldu. Kaka tutma vs o problemi yaşamadık. Çiş tutma epey oldu. 10-11 saat çiş yapmadığını tuttugunu biliyorum. Özellikle bayramda zorlanirim diye düşünürken misafirlikte bezsiz gezdi ve hiç kaza yaşamadık, çünkü hep tuttu. Dönüş için arabaya bindi ve arabada lazimliga yaptı 👍🏻 Bu iki gündür de çişinin de önceden geldiğini söylüyor. Yalnız çiş kelimesini bilmesine rağmen kaka diyor ona da 🤷🏻♀️ böyle der demez lazimligina oturtuyorum ve yapıyor. Şuan tutma sorunumuz da kalmadı. Günde olması gerektiği kadar çiş ve kakasını yaptı bugün. Ve hiç kaçırmadi🙏🏻 Gecede yatmadan yaptiriyoruz. Sabaha kadar tutuyor. Sabah uyanır uyanmaz tuvalete. Gece uyandırma gibi bir hatayi yaptım ve krize girdi. O yüzden uyandırmıyorum artık. Gece çok su içip yatmadikca sorun olmuyor sabaha kadar kuru kalkıyor yani. Daha öncesinde pek tuvalet iletişimi kurmamistim açıkçası ani başladığım için de. Ama tuvalet ile ilgili kitaplarını okumami çok seviyor sürekli okuyoruz. En sevdiği peluş oyuncakları da sürekli banyosunda. Onlara da bir tur yaparak yaşayarak tuvalet yaptırıyoruz falan.😊 Şuan lazimlik gidiyoruz fakat sonraki zamanlarda lazimligi tuvalet adaptörü olarak kullanmasını sağlayıp diğer tuvaletlere de alıştıracagim bakalım. Diğer yarısmaci arkadaşlara bol sabır ve başarılar dilerim 😄🧿🙏🏻
Kuzeymomss okuyor Oğlum 26 aylık, tam anlamıyla konuşmasa da tüm derdini anlatabiliyor. İştah durumu çoook kötü, çok zor yemek yiyor. Çalıştığım için gün içinde babaannesi ile vakit geçiriyorlar. Bu ay bezi bıraktık, bizi çok zorlamadan tuvalete alıştı. Top oynamaya bayılıyor, en çokta zıplamaya😂 artık günde 1 uykumuz var, o da öğlen 1 2 gibi uyuyup akşam üzeri 4 5 gibi kalkıyor. Geceleri de en geç 22.30a kadar uyumuş oluyor
Kuzeymomss Aslicamm Ben oğlumu 1.5 yaşında falan ara ara lazımlığına oturtuyordum bir kaç sefer çişini yapmışlığı vardı. 25 aylıkken de tamamen bezini çıkardım, birde tuvalet eğitimi kitabı vardı yükselen zekanın o çok işimize yaradı. Hep ona baktı şarkısını açtık söyledik. Hep kitabını aldık yanımıza, ilk zamanlar oturmak istediğin de abi abi diyordu kitabı istiyordu 🙂 ilk zamanlar altına kaçırdığı oldu hep konuştum ama, oğlum bak altın hep kuru çok rahat dimi diye. O da zaten altının kuru olması artık hoşuna gitmişti bence. Şimdi neredeyse 1 ay olacak tamamen alıştı. Gece kalkıyor mesela anne çiş diyor yapıyor tekrar uyuyor. Başlamamın sebebi ise artık bezi kupkuru uyanıyordu, tüm belirtileri veriyordu yani
monami_ okuyor Kızım 26 aylık. Uzun cümleler yaramazlıklar şakalar yapıyor. Mesela burun spreyi kullanıyorduk istemediği için benden gizli çöpe atıp üstünü peçeteyle kapatmış. Çok keyifli bir dönem. Kitaplar hep favorisi. Her gün ben okuyorum sonra sora bende diyip aklında kaldığı kadar o da bana okuyor. Sütü bıraktık. Kakayı tuvalete yapıyor. Çişe alıştıracak vaktim yok yıllık iznimi bekliyorum. Çok sakin ve uyumlu bir çocuk. Favori oyuncakları slime veya kreşte öğretmeni sürekli duyusal ıslak veya kuru kutu hazırlıyor. Her gün sulu boya veya parmak boyası etkinlikleri yapıyoruz. En sevdiği oyuncağı bebek ona yemek vs yapıyor bir de dolu aktivite havuzu. Haftada 2 günü denizde geçiriyor. Kum çamur su ile oynamaya bayılıyor.