Feridece28 Ay kızlar deli oldum sabah sabah, 9 gün önce eşim iyi bir çiçekçiden orkide almıştı hediye. Bugün bir baktım yapraklar gidici. 9 günde nasıl bu hale geldi anlamadım. Nasıl kurtarabilirim lütfen yardım ediiin https://hizliresim.com/jv3bbu3
Feridece28 Feridece28 Kız Allah sizi ne etmesin kaynanam kafama orkide fırlattı desem üşüşürdünüz dkmdjdj
Marianne Feridece28 bakımı nasıl yapıyorsunuz peki? Orkide çiçek değil aslında, mantar gibi parazit bir organizma. Bakımı diğer çiçeklerden fark oluyor.
Cicektebenimcicekligunlerde Feridece28 Yapraklarına veya gövdesine su mu değdi. Mantar olmuş sanki martar ilacı alın mantarsa kurtulması zor. Kökleri kontrol edin siyah çürümüş kök varsa kesin. Tarçın antibiyotik temizleyici görevi görüyor toprağa dökün. İçinde sünger varsa çıkarın. İnstada orkide bakımıyla ilgili sayfalar var takip edin faydalı bilgiler oluyor. 🙂
Mrvsmt2502 Feridece28 sulamyı nasıl yaptınız?Yaprakların ortasonda su kalmış mantar olmış gibi.. siyahlaşan yerlerimkesip tarçın dökün . Perse arkasından güneş almalı ayrıca kökleri griye dönünce bi leğene pirinçli su koyup içine oturtun yapraklarına deymeyecek kadar su olmalı. Yarım saat bu şekilde beklesin. Orkide üstten sulamayı sevmez
fob Feridece28 Yerini sevmemiştir. Perde arkasına güneşin sadece yansıyarak ulaşacağı yüksek bir yere koyun. Haftada bir gün altındaki tabağı açık bir şekilde köklerini 5dk boyunca suda tutun. Suyunu süzün ve altında kesinlikle su bırakmayın.
Feridece28 Marianne daha yeni geldi zaten 9 gün oldu, bir kere su verdim ışık gören bir masanın üzerinde
Feridece28 fob ışık gören bir masanın üzerine koydum, bende yerini sevmedi diye düşündüm. Çürük yerini alıp Tarçın serptim Google da öyle yazıyordu
Marianne Feridece28 suyu kaseye ⅓ doldurduktan sonra saksı kaseye oturtmanız lazım. Çok nemli ortam sever, su fışkırtabilirsiniz. Direk güneşi sevmez, güneşli ve nemli ortamda bulunması lazım, kaseden çıkarınca düz bir yere koyun suyu akması için yoksa çürür. Üzerine direk su dökülmez.
Feridece28 Cicektebenimcicekligunlerde sünger hariç hepsini yaptım, sünger olup olmadığını nasıl anlarım ki, kararmış olanı kestim yapraklara Tarçın döktüm. Kökler temiz şükür onlarda bişey yok muhtelemen yeni oluyor noluyorsa
Cicektebenimcicekligunlerde Feridece28 Kökünde hormon sünger takılı oluyor. Bir vakin hem topargini kontrol etmiş olursunuz
Feridece28 Mrvsmt2502 sizin dediğiniz gibi yapıp siyah yerleri kestim ve Tarçın döktüm. Kökleri temiz yemyeşil
Falafel İnternetten su kültürünü araştırın derim o size yardımcı olacaktır. Orkideyi toprağından çıkarıp sadece kökleri suya değecek şekilde bıraktım ölmek üzere olan orkidem canlanıp çiçeklendi
Feridece28 Falafel köklerinde hiç bişey yok yemyeşil duruyor, siyah olan yerleri kestim yaprakta ki, Tarçın döktüm
1cocuksevdasi Feridece28 yaprak yada gövde kısmına su dokmussunuz yada suyu çok vermişsiniz başka açıklaması yok. Birde aşırı güneş gören yerde olmamasi gerekli açık alan olmalı güneş temas etmemeli sizin orkide gitmiş artık ben 5 yıldır bakıyorum orkide hiç böyle bişey yaşamadım
Cicektebenimcicekligunlerde 1cocuksevdasi benim orkidemi dalı kurudu 2 tane yaprak verdi biri büyüdü diğeri küçük yeniden ne zaman dal verir acaba bilginiz var mı
Feridece28 1cocuksevdasi köklerinde hiç birşey yok mis gibi tertemiz. Hemen siyah yerini kestim Tarçın koydum. Ayrıca yeni alındı ve 1 kere çok az suladım onda da grileşmişti kökleri :)