ilenalemin şu kafadan bi çıkmak gerekiyor “mama zararlıdır.” Bir bebeğin sağlıklı olmasının %100 şartı anne sütü ile beslenmek değil. Allah göstermesin ben iki memesi alınmış bir kanser hastası da olabilirdim bebeğimi emziremediğim için bebeğim sağlıksız mı olacak hayır tabii ki. Bende bu süreçte çok yıpranmıştım sizin gibi. Çok iyi anlıyorum. Şunu söylemem gerekiyor ki insanlar susmayacaklar ama sesleri az çıkmaya başlayacak siz güçlü durdukça. Sizin için en önemli ses doktorunuzun ve kendi iç sesiniz olsun. Daha çok küçük bebeğiniz bu saydıklarınız anne sütü ile beslenen bebeklerde de oluyor. Benim göğüs uçlarım çok kalındı ve bebeğim ağzına almakta çok zorlandı. Bu yüzden silikon uç ile emzirip sağdığım sütü de biberon ile içirdim. 1.5 ay böyle devam etti. Doktorumun bana söylediği şey anne sütünü bir kez aldı mı bizim için önemli olan o. Doymadığını hissettiğinde mama ile takviye yapabilirsin. Unutma ki hiç bir şey bebeğinin aç olmasından daha kötü değil. İster mama ile ister anne sütü ile besle o bebeği bir şekilde büyütüyorsun. Şu anda oğlum 5 aylık diş sürecinde ve sıcaklardan dolayı da memeye hiç yanaşmıyor. Keyfi isterse emiyor istemezse emmiyor. Çok şükür bir sağlık sorunumuz da yok. Sen gönlünü içini ferah tut hiç de suçlu hissetme. Sen annesin ve bebeğin için en iyi kararı o anda sen verirsin.