semma007 Hergun et d.yedirdim kan ilacı verdim ama demir değeri çok az artmış acaba başka bir sorun olabilir mi çok korkuyorum , ancak demiri az olmasına rağmen aşırı ötesi hareketlidir.
jap semma007 kuru incir kürü deneyin. Bir bardak suya 1 adet kuru incir atın. Bir taşım kaynatın. Ilıyınca suyun hepsini gün içinde içirin. Depoları dolduruyo. Hafta bikaç kez yapın. Kullandığınız kan ilacının demir oranı düşük geliyodur değeri çok düşükse. Veya damla olarak az gelmiştir yükselmemiştir. Et yediği zaman süt ürünleri vermeyin demir emilimini azaltır. C vitaminiyle birlikte verin mesela limonlu salata veya yemekten yarım saat sonra portakal verin
Mnli semma007 mesela etin yanında yoğurt veriyor musunuz ya da ayran vs bu emilimi azaltıyormuş benim kızımın da ferittin değeri düşük demir içerikli şeyler yanında c vit olan şeyler vermelisin dedi dr portakal limon domates kırmızı kapya biber gibi ayına uygun olarak kıyma ve etle asla yoğurt vermiyorsun dedi ben de yutması kolay olsun diye kıyma ile yoğurdu karıştırıp yediriyordum
1pekmom_ semma007 ferro sanol B şurup denediniz mi? Çok hızlı etki ediyor, ayrıca pekmeze limon sıkıp içirebilirsiniz onunda etkisi çok fazla