edbuuuu Merhaba hanımlar. 10 ay 20 günlük kızım. Yere koydugumda ağlamaya başlıyor emeklemek istemiyor oyuncaklariyla oynamak istemiyor bir şeyi uzağa koyuyorum gidip alsın diye hiç oralı olmuyor.yatirdigim gibi duruyor hiç oraya gidiyim buraya gidiyim yok sadece huysuzluk yapıyor ağlıyor. Kendini kollarıyla öne çekmeye sürünmeye başladı ama öyle diğer bebekler gibi sık sık yapmıyor çok çok nadir. Canı isterse yapıyor. Etrafındakiler niyw hiç yere koydugunda gitmiyo buyudude aslında falan gibisisnden şeyler diyolar. Bebeğim çok hareketsiz naparsaam yapayım olmuyor normaal bebekler gibi gidip oyunlar oynamıyor. Herkesin dediği gibi acaba poposumu ağır canımı ağır. Napicami inanın bilmiyorum artık
gzgnx edbuuuu her bebek farklı oluyor gelişimsel özelliği doktor normal diyorsa dert etmeyin bence ama doktora sorun tabi
mrvyhya edbuuuu benim bebeğimde aynı şekilde bizde sürünme bile yok ağlama var bisye alıyım gidiyim uzaniyim yok ver diye ağlıyor vermen gerekiyor tembel oluyormuş bazıları bizimkide onlardan bizim gibi çok kişi var haliyle aylar geçti düşünüyoruz ama babnnemgil hep zamanı var demekki zamanı gelmedi diyorlar inşallah emekleyecek yuruyeceklerdir
Lilybaby edbuuuu benim kızım 10 aylık emekledi. En önemlisi yaşıtı bir bebeği yürürken emeklerken görmesi izlemesi. O zaman gaza gelip deniyorlar 😁 kafaya takacak o kadar çok şey var ki ama inan bebeğin gelişimi değil. Zaten bi sorunu olsa doktorlar anlamaz mı anne olarak sen içgüdüsel anlamaz mısın. Biraz rahat ol
Femme1 edbuuuu hiç üzülme etrafındaki insanlara da kulak asma benim bebeğim hareketli de ne oluyor bir yaşına girdi daha yeni yeni sürünüyor koltuk kenarlarından yürüyor emekleme yok
edbuuuu Lilybaby doğru diyorsunuz. İlk çocuğum çevredekiler söyleyince ister istemez kafama takılıyor maalesef
edbuuuu Femme1 bizde 10ay 21 gunluguz yaşına girmesinede bişi kalmadı koltuktan tutup kalkması lazım emeklemesi lazım yürümeye çalışması lazım falan diyorlar . Bende ister istemez etkileniyorum neden böyle acaba diye
Femme1 edbuuuu anlıyorum sızı öyleler canları neyı ne zamana ister ise öyle yapıyorlar ama sızın daha erken
Elifturcan Kızım çok hareketli yürümek istedi de ne oldu ben erken yürür bekledim hanım efendinin cani kıymetli çıktı 15 aylik oldu yürürken elimi bırakmaz düşeceğim diye kendi istedim i gider çok mu kucağa aldınız acaba hiç yerde oyun oynamaya çalıştınız mı benim kızım çok hareketli ama.6aylikken birden hiç bir şey yapmadı bende yere koydum oyun halisi aldım ilgisini çekecek şeyler aldım bir süre sonra eski haline geri döndü
edbuuuu Elifturcan oyuncakları döküp oynaması için. Çok çabalıyorum karşısında bende oynuyorum ama istemiyor. Hasta olmadığı sürece kucağa çok almamaya çalışıyorum
Roza28 Çocuğun hareketsiz olması normal değil. Yürümekten bahsetmiyorum. Ama çocuk oynamalı, enerjisi yüksek olmalı. Bir doktora götürün, değerlerine bakt. İçiniz de rahat eder. Bırakırsınız kendi haline.
purpleblue edbuuuu merhaba benim kızım 34+6 da prematüre doğdu. Çok hareketliydi küvezde bile. Herhalde 4 aylıkken emekleyecek derdi kaynanam. Tabi öyle olmadı. Yüzüstü durmayı çok severdi 4. ayından beri hep yerde oyun halısındaydı. 6 aylıkken sürünmeye başladı ama emeklemeye geçmesi 13 ayını buldu. 14 aylıkken falan sıralamaya başladı. Prematüre olduğu için 7 aylıkken rutin nöroloji gördü çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. 18 aylık olup hala yürümeyince tekrar nörolojiye götürdüm ama yine bi sıkıntı yok dendi. Biraz canı da kıymetli kızımın kendini çok garantiye alır. 21 aylıkken aktif yürüme başlamadığı için tekrar nörolojiye götürdüm bu sefer kaslarda hafif gevşeklik var gibi dediler. Fizyoterapiste yönlendirdiler. Fizyoterapist 9-10 aylık gibi emekleme başlamalıydı dedi. Kızım tam 2 yaşında yürüdü. 20 aylıktan beri bağımsız adımları vardı ama dediğim gibi biraz cesareti de yoktu. Kusura bakmayın uzun anlattım ama diyeceğim o ki her çocuğun gelişimi farklı olsa da yine de bazı davranışlar için baz alınan dönemler var. O kadar nörolojiye götürdüm en sonunda gevşeklik var gibi dendi. 18 aylıkken bile teşhis edilmiş olsa daha erken fizyoterapiste giderdik. Kızımdan bağımsız 4 bebek var şu an etrafımda ve ikisi ikiz prematüre onlar da. Ama hepsi fizyoterapistin dediği aylarda emekliyodu. 10 aylık bi bebek aktif emeklemese bile sürünmeli en azından
edbuuuu purpleblue merhaba. Kızım istese sürünür sürünmeyi 2 haftadır çözdü aslında ama yapmak istemiyor Bende canı tatlı canı ağır diye yorumluyorum ama bilmiyorum
purpleblue edbuuuu biz de canı tatlı diye hep bekledik ama gördüğünüz gibi hikayemiz bu şekilde devam etti.