ZeydsMom Bebeğim tadımlarda ilk başlarda patates falan sebze denedik hepsini yedi. Ama şimdi 6 aya girmek üzereyiz sebzeyi diliyle ittiriyor. İlk başlarda hiç öğürme falan olmamıştı şimdi başladı. Ben de yoğurtla karıştırıp verdim havucu karnibahari patatesi falan bakıyorum öğle yedi. Ama tek başına sebzeyi yediğinde yüzünü buruşturuyor şimdi. Yoğurtla falan tatlandırıp vermem bi sorun yaratırmı? Ek gida yollarını geçmiş anneler. Sebze çok faydalı ve böyle şimdiden isteksiz olması sıkıntı. Böyle olunca da meyve vermekten kaçıyorum tatlıyı yer sonra hiç yemez diye.
3kedili2bebekli ZeydsMom sevmediği sebzeleri bırak 1-2 hafta başka sebzelere yönel sıkılmıstir sevdigi bir sebze bul onunla karıştırarak dene mesela benimkiler patetes sevmez domates sever ikisini karıştırarak verdim sonra yavaş yavaş domates oranını azalttım tekrar yemeye başladılar ogljm yoğurt yemiyordu 4 gün vermedim öyle yedi gibi gibi
3kedili2bebekli ZeydsMom ıspanak, yeşil fasulye , bezelye, bunları denedin mi denemediysen bunların yanında ver bir kaşık birinden bir kaşık birinden gibi bir de istemediğini düşündüğün yerde su vermeyi denedin mi
etuerk ZeydsMom denediğin sebzelerle çorba yapabilirsin mesela yavaş yavaş içine farklı şeyler katarsın benim oğlum hala çoğu yemeği yoğurtla yer sabah kahvaltıda bile meyveli yoğurt yapıyorum
ZeydsMom etuerk kac aylik peki? Yani yorgurtla seviyorsa oyle de vermemde bi sakinca yok o zaman. Simdi merak ediyorum onceleri ay hersey vericem oyle boyle diyordum ama zaman gelince elim ayagim dolandi sanki. Corba falan yapa bilirmiyim artik? Kati mi oluyor bebeklerin corbalari?
3kedili2bebekli ZeydsMom 7 aylıklar ben direk ek gıda için özel bir doktorla gorusuyorum güzelce pişirip vermemi söyledi hatta yanına fasulye de pişiriyorum çok güzel yiyorlar ama önce sadece tadımı yapılmalı alerjik sebze çünkü bir de buharda pisirdikten sonra her gidaya azcik çok azcik su azcik da zeytinyağı koy belki yutmakta zorlaniyordur ara ara su içmeyi teklif et zorlandığı için yemek istemiyor da olabilir benim birisi pütürlü çok güzel yiyor ama sürekli su istiyor yemek sırasında su vermezsem yemiyor mesela
etuerk ZeydsMom Ben beşinci ayda ek gıdaya başlamıştım altıncı ayda Çorbalara geçmiştim örnek Yumurta denediysen Terbiyeli patates çorbası olabilir Havuçlu şehriye çorbası olabilir bunları çok sıvı şekilde değil biraz katı yapardım Çünkü benim bebeğim pütürlü pek yemedi o yüzden çorbalarla devam ettim sekizinci aydan sonra pütürlü başlamıştı o zaman da yemeklere geçmiştim
ZeydsMom 3kedili2bebekli isin garibi meyveyi iri puturlu yiyor yani kendi eziyor hosuna gidiyo ama sebzeye gelince huysuzlaniyor
3kedili2bebekli ZeydsMom o halde ne olcak bir süre yoğurtla ver yada bırak bir süre verme unutsun sonra tekrar dene yani unuttur sonra teklif et yoğurtla ver sonra teklif et ne olacak