behlulkacar 2 yaşındaki Bi çocuk sabahtan akşama kadar yemek mi düşünür mama da mama evin her yerinde bağıra bağıra geziyor 2 yaşında 18 kilo o yüzden kendi belirlediğim zaman dilimi dışında bişey yedirmiyorum çok hırçınlaştı mutfaktan çıkmıyor buzdolabini açarken ayağını sıkıştırmış ayağı kanlar içinde sürekli mutfakta oturup yatıp kalkmak istiyor bi kahve yapıyorum içiyim diye üstüme hopluyo su içiyorum üstüme hopluyo yemek koyuyorum yiyelim diye kıtlıktan çıkmıs gibi tabağı kafasına dikiyor yemin ederim ev Ocak leş gibi sabah yataktan kalkıyor oturuyor buzdolabinin basına zar zor içeri sokuyorum akşama kadar mama mama diye zırıl zırıl ağlıyor doktorlar önemsemiyor diyete sok deyip duruyor yAni bilmiyorum napıcam ama kafayı yiycem süt koyuyorum bardağa ablasıyla içsinler diye kendininkini hemen bitiriyor kızımın elimdekini çekiyor doymak ne biliyor gece uykusunda mama diye çığırıyor
Havuclukek11 behlulkacar ya maşşalah ya hiç yemek yemeyen oğlum. Ne versem kusuyor gibi yapıyor 😅benimkide kişke yemek isteyip dyrsa
Ruvdem behlulkacar çocuğunuzun önce neden bu kadar yemek yeme isteği olduğunuz araştırmalısınız . Tam kan demir çinko gibi testleri yapılmalı . Eğer normalse psikolojik bir destek almalısınız . Bir sorunu var ve bunu yemek yiyerek atlatacağını düşünüyor olabilir. Evet yemek yemesi çoğu anne için güzel gelebilir ama alt sorunları olabilir . Ev içerisinde problem vs var mı ?
Minigim38 behlulkacar ay kınamak istiyorum başıma gelsin 😅sabahtan beri bu saate kadar 2 kiraz yedi dahada bisey yemedi🤦♀️ şekeri olma ihtimali var mi acaba bi tanıdığımızın çocuğu da böyleydi şeker çıktı diyet yapacaklardı şimdi ne durumda bilmiyorum da
behlulkacar Mesela bi oturuşta 3 tabak çorba yiyor daha da ağlıyor istiyor bende istemesin diye pul biber döküyorum çorbaya zehir gibi acı oluyor ama çocuk onu da yiyor daha iştahlı yiyor
behlulkacar Ruvdem hayır ev içinde bir sıkıntı yok ablası 3 buçuk yaşında kendisi 2 yaşında babası görevde oluyor çoğu zaman be gurbetteyiz dışarı çıkamıyoruz çok ters bi yerdeyiz ikisine birden tek basıma bakmak çok yordu beni biraz ters davranıyorum bazen çocuklara benden kaynaklı olabilir mi sizce
behlulkacar Minigim38 tahlilleri temiz ama yenidoganken de normal bi bebek 30cc mama içiyorsa bu zırıl zırıl ağlıyordu 100 cc veriyordum
Ruvdem behlulkacar olabilir maalesef biz çoğu zaman tek bakarken zorlanıyoruz ve onları etkileyen şeyler yapabiliyoruz farketmeden . Genelde anneye güvenli bağlanma zedelendiğinde böyle durumlar ortaya çıkabiliyor. Ablayı kıskanma babayı özleme bu gibi durumlarıda göz ardı etmemek gerekir . Dediğim gibi uzman bir görüş çok daha iyi gelecektir o mutlaka sebebi anlayacaktır .
Minigim38 behlulkacar akrabalar da varmı acaba böyle istahlı genetik olma ihtimali olabilir yesede yemesede kötü bisey ya
Fidelcee Yeme bozukluğu olabilir mi ? Cocugunuzun kilosu çok fazla yemesi de evet maşallah iyi ama bu kadar çok yemek yemesi anormal geldi bana
Ruveydaa behlulkacar Bizimkide hic yemiyor, yememesi de kötü böyle fazla yemeside 🤷 Ortası olsa keşke. Araştırmak lazım fiziksel veya psikolojik bir durum olabilir.
Damla_eflin behlulkacar Darısı benim oğluma olsun inşallah. Sizinkinede ne desem bilemedim canım acaba doyumsuzluk işte çabuk hazmetme falan olabilir mi? 2 yaşına göre kilosuda çokmuş vitamin ve kan değerlerine baktılar mı hiç? Ve boyu falan nasıl yani kilosunu belli ediyormu canım? Bide yemekten sonra sürekli yürüyüşe götürün derim. Çok fazla kiloda iyi değil.
Ruvdem Benim oğlumda fazla yiyen grubunda maalesef inanın hiç yemeyen bebekten daha yorucu ve ben bu anneyi o kadar çok iyi anlıyorum ki . Versen ayrı dert vermesen ayrı .
baroayse behlulkacar aman dikkat edin, benim 2 kız kardeşim cocukluktan beri obez ve hayatları mahvoldu, doktor psikologutlaka baksın, lbenim oğlumda istahlidir 3.5 yaşında 19 kilo, ama hiç sulu yemek çorba yemez , abur cubura cok düskun, ben de korkuyorum bizim tarafa çekmiş diye,