Alyasmom23 Kızlar 40 ımda kontrole gittiğimde doktor korunma yöntemi olarak doğum kontrol hapı verdi ancak sütüme hormonlarıma bi etkisi olur diye ben kullanmadım prz yoluyla korunduk hep. Ama kızım artık 11 aylık adetlerimde 33 35 günleri buluyo arada tatile gidicez ağustosta ve tatilin tamamı adetime denk gelicek gibi. Doğum öncesinde glairista ile korunuyordum ilacım biter bitmez tekrar adet oluyordum ve ağrım yoktu kafam rahat oluyordu. Şimdi bu ilaçla da tekrar düzene girer mi bir de göğsünün birikesildi. sütümü kesme ihtimali var mı kızım memeye düşkün hala
babydmrts Alyasmom23 ben doğumdan bir ay sonra cerazetteye başladım, yedi ay hiç adet olmadım, adet olmaya başladıktan sonra da hep düzensiz oldum, ara kanamalarım da oldu, başka bir yan etki yaşamadım, ama hamilelik öncesi kullandığım hap daha iyiydi, adetlerim düzenli idi
Diva Alyasmom23 benim normalde çok düzenli ve orta düzeyde kanamam olur hapı kullandığımda ara kanamlar yaşadım kanama miktarımdada artış oldu o yüzden bıraktım
ada_2020 Alyasmom23 hayır düzenli olmadım ama benim bekarken de adetim düzensizdi kendimi bildim bileli düzensiz
aycasil Bence hap kullanmayın. Sonuçta hormonal bir ilaç neden vücudunuza girsinki. Bazı ilaçlar inanılmaz şişlik yapıyor. Adet düzensizliği yapıyor. Eşiniz korunmaya devam etsin. Üstelik bebek emziriyorsunuz. Tatildede tampon kullanırsınız hem daha rahat. Havuza denizede girebilirsiniz. Bizde korunma yöntemi olarak przv kullanıyoruz. Tatilde falan şimdiye kadar hep tampon kullandim ki gunlum yaşantımda da kullanıyorum tamponu. Ped gibi rahatsızlık vermiyor. Birde bu sıcalta pedler hem kötü koku, hepde tahriş ediyor. Yaklaşık 4 yıldır hiç ped kullanmıyorum.
Alyasmom23 aycasil bende tampon hiç kullanmadım açıkçası zor olmuyo mu ip falan me bileyim beceremem gibi 😅
Alyasmom23 babydmrts benım de oyleydı o yüzden şimdi kararsızım adet geciktirici de kullanamam sanırım emzirirken çok arada kaldım
Alyasmom23 aycasil emzirme işim bitene kadar bende kullanma taraftarı değilim hap. Ama artık hem ağrılı gelmesı hem tatıle denk gelmesı yüzünden kullanacaktım inşallah tatile denk gelmez gelirsenmecbur tampon kullanmayı öğrenecem 😅🌸 -Kuzika- evet o yüzden cerwzette de aynı şekilde olur mu bilemiyorum
aycasil Alyasmom23 ay yok ilk kullanimdq belki bı tedirgin olursunuz. Rahatsız eder belki ama alışınca dünyanın en kolay şeyi. Ben yıllardır kullanırım. Artık ped hiç kullanmiyorum. O kötü koku, tahtiş, pişik tarzı yanma hiç birşey kalmadı. Ki pedi daha sık aralıklarla değiştiriyorum.
Berko aycasil tampon nasıl akıntı yapmıyor ya benim adetim aşırı çok oluyor kiloduma geçer hep tampon bana fayda etmez gibi nasıl bişey çok merak ediyorum orkide gibi mi yoksa kan akmasını mı engelliyor
-Kuzika- Berko kan akmasini engelliyor ancak çok tehlikeli belirli sık araliklarla degistirmek gerekiyor cunku akmasi gereken kan akamiyor ve icinizde kaliyor bu sebepten ölen çok kadın var günübirlik bir kac saat kullanimlarda rahatlik denize vs girmek gerekirken ama normal yasamda tercih edilmemeli bence
aycasil -Kuzika- evlendiğimden beri kullanıyorum tamponu. Düzenli olarakta değişim yapıyorum. Siz nasıl ped değişimi yapıyorsanız aynı şekilde tamponun değişimi oluyor. Tabiki onu takip 5saat 5 gün onunla geziyoruz
-Kuzika- Berko işte bas parmak uzunlugunda pamuk kanı icine cekiyor şişiyor. Icinize kacma ihtimali bile var zorda kalinmadikca kullanmaya gerek yok islerimi birkac gun ertelerim daha iyi ayrica konfor olarakta rahatsiz edici
Berko -Kuzika- bana zaten fayda etmez o çok kanamam oluyor yarım saat bile etki etmez bana hiç gerek yok
ulgeryozgatli Alyasmom23 bende cerazzette kullanıyorum ama 4 gündür şehir dışında olduğum için alamadım hapı ve bugün ara lekelenme yaşadım acaba düzensiz aldığım için mi
-Kuzika- aycasil olabilir bu tehlikeli olmadigi anlamina gelmiyor ama doğru birşey yapmiyorsunuz. Tercih meselesi tabi herkesin konforu başka.