limonbebek Günaydınnnnn enerjiiiiii 😂🌸🌸 öncelikle iyi bayramlar kızlar 🍭 kızlar oğlum 1 yaşında ilk doğumumdu ve kötü geçmişti gebelik zehirlenmesi yaşamıştım oğlum 1 ay küvezde bende 3gün yoğun bakımda kalmıştım 2.çocuk düşünüyoruz ama bir yandan korkuyorum aynılarını yaşamaktan bir yandan da oğlum küçük ama kardeşi olursa yalnız kalmaz diye düşünüyorum birisi olunca yanında sıkılmıyor oynuyor hoşuna gidiyor erkenmi de bilmiyorum aralarında çok yaşta olsun istemiyorum fikirlerinizi tecrübelerinizi merak ediyorum ☺️🙏🏻
selly0606 limonbebek ilk gebeliğimfe gebelik zehirlenmesi olup 28 haftalık doğum yapıp bebeğimi kaybettim. 2.gebeliğimde iyi bir perinatoloh iyi bir kardiyolog artı endokrin ve diyetisyen buldum. Sigarayı bıraktım. Her hafta bir doktorda kontrol vardı neredeyse. Sürekli diyet yaptım, coraspirin ve bir sürü takviye kullandım. Sadece 11 kg aldım. 38+1de sezeryanla doğum yaptım. Oğlum 7bucuk aylık. Ama zorlu bir süreç oluyor riskli gebelik çünkü herşeyinizi sürekli takip edip kontrol edilmeniz gerek gebelik zehirlenmesi şakaya gelmez. Allah kolaylık versin :)
gizemm01 limonbebek doktor beni de gebelik zehirlenmesi başlamış diye acil doğuma aldı idrarımda protein kaçağı vardı , tansiyonumda 15 leri görüp iniyordu geri normale. 38. Haftadaydım aldı doktor. Bidahaki gebelikte de yüksek ihtimalle gene bu risk olacak dedi bana kızım şuan 3 aylık
Zinnetnur limonbebek Benimde kızım 10 aylık tansiyondan sebep vücudum anormal derece ödem toplamıştı 36 haftada doğum yaptım zehirlenme ihtimalim vardı ama çok şükür o da bende sağlıklı bir şekilde atlattık bu durumu ama çok zor bir gebelik yaşadım ayaklarımın üstüne basamıyordum 40 numara terlik bile olmuyordu ayaklarıma yüzüm ellerim aşırı şişmişti
Lolik limonbebek bende 36+2 de gebelik zehirlenmesinden zorunlu sezaryene alındım , ister istemez araştırıyorum aynı durumu yaşayan arkadaşımda var onun iki çocuğu var peşpeşe oldu ikisinde de yaşadı aynı durumu yani bizim gibilerin ilk gebeliği böyle olduğu içim ikinci gebeliğin diğer insanlara oranla preeklampsi olması daha yüksek ihtimalmiş
Liyosunannesi Merhaba, gebelik zehirlenmesi nasıl anlaşıldı, neler yaşadınız acaba? Dün akşam kasılma şikayetiyle gittim kan idrar falan istendi ve gebelik zehirlenmesi, protein kaçağı falan bi sürü şey söylendi. dünden beri col kötüyüm 26 haftalığım daha 😔
limonbebek Liyosunannesi benimde suyum gelmişti 24 saat hastanede yatırdılar idrarımı topladım ve protein kaçağı var dediler taburcu ettiler sonra baş ağrısı başladı tansiyonum 20ye fırladı bir anda gözlerim kör oldu ve acil sezeryana alındım muhakkak her defasında tansiyonunu ölçtürün ve protein kaçağı varsa gebelik zehirlenmesidir büyük ihtimalle doktorunuz sizi yönlendirir
Liyosunannesi eda-1amine yaşadınız mı ? daha 26 haftalığım, napıcağımı bilmiyorum herşey yolunda gidiyodu, yaşadığım yer gelişmiş biyer değil doğum paketi almıştım bide özel hastaneden memlekete de gitmem sıkıntı
Liyosunannesi eda-1amine tansiyonum düşüktü normalde , dünde 12-8 çıktı takip etmelisin dediler kendi doktoruma randevum 9 da, saatler gecmiyo
eda-1amine Liyosunannesi birgunluk idrar birikimi yaptırır size orda daha kesin çıkar yüksek tansiyon zaten birden çıkıyor ilaç veriliyor gözetim altında oluyorsun erken doğum riskine karşı benim tansiyon 16 10 yada 17 12 hep yüksekti basım vuciduma ağır geliyordu
Liyosunannesi eda-1amine sizde ne kadarlıkken cıktı? kac haftalıkken doğum yaptınız, cok soru soruyorum kusura bakmayın, gurbetteyim 5 yasında bi kızım var yatıs yapalım dediler dün akşam ama kızımı bırakıcak yerim yok doktorumda bugün muayeneye baslıyo diye kabul etmedik birazdan gideceğim, o ne diyecek bakalım
Saltinns Liyosunannesi 37 +1 de doğum yaptım bende 2200 du suyum var sancım yoktu suni ile doğurdum.3 gün hastanede yattım . görme bozukluğu ve ödem de oluyor .ben doğumda öğrendim zehirlenmeyi o kadar zorluğu çektim . Allah kolaylık versin bacım
eda-1amine Liyosunannesi 19 haftalıkken çıktı ama yarışları kabul ediyordum birden yükselip birden dusuuyordu buda beyne pıhtı atma sebebi diye 39+0 da doğum yaptım çok şükür benim ilkti ya o zaman elime ayağıma dolaşan yoktu doktor ne derse onu yapıyordum
Liyosunannesi Saltinns o haftalarda olsam bu kadar üzülmezdim ama benim daha çok kücük, nasıl olcak napıcam bilmiyorum 😔
Liyosunannesi eda-1amine siz iyi dayanmışsınız, banada dua edin nolur bende hayırlısıyla sağlıkla kucağıma alabileyim
eda-1amine Liyosunannesi amin allaihin izni ile imkanımız varsa ailenizin yanına gidin hamileliği orda tamamlayın hem kızınıza bakan olur hemde siz rahat edersiniz
Liyosunannesi limonbebek Muş’tayım 😒 kendi doktoruma gittim ondada herşey normal cıktı bebek haftasına uyumlu, herhangi bi sıkıntı yok kan ve idrardada sıkıntı yok, protein kacağı yok. hangisine inanacağımı bilmiyorum
Liyosunannesi selly0606 inanın dün geceden beri ağlamaktan gözlerim şişti, doktor yatış deyince ne yapacağımı bilemedim, kızımı arkadasa emanet etmiştim en cokda onun için ağladım. yatısı kabul etmedim bu sabah kendi doktoruma gittim ordada hersey normal cıktı kan idrar hepsine yeniden bakıldı
limonbebek selly0606 kesinlikle bende bundan korkuyorum işte ve doktorum demişti ikinci hamilelikte kesinlikle büyükşehirde kontrol altında olmalısın bende gurbetteyim annem büyükşehirde eşimi bırakıp nasıl annemin yanında doğumu beklerim onuda bilmiyorum kafam çok karışık
limonbebek Liyosunannesi bende Bitlis’teyim eğer ki imkanınız varsa Bitlis devlet Hastanesi’nde Gökhan Güzeltaş diye bir doktor var çok ilgili bir doktor bir görünün isterseniz çok zor bir durum
selly0606 Liyosunannesi ağlayıp üzülmeyin stres çok tetikleyici. Acil olarak büyükşehiregelin yapacak başka bişey yok. Gebelik zehirlenmesi de geç kalmak hayat karartır tecrübeyle sabit.