Kelebekucusuu bekleme canım. Ben hamile kalmadan önce smear testi yaptırmıştım ve sonuç ascus çıkmıştı, ardından riske atmamak için doktorum kolposkopi önerdi ve sonucum CIN1 geldi. Doktorum 1 sene sonra tekrar smear alalım, belki kendiliğinden geriler dedi ve bana hpv testi yaptırmadı. Bir yıl sonra ben hamile kaldım, başka bir doktor ile devam ettim yoluma. Doğumdan 6 ay sonra smear verdim yine ascus çıktı. Bu başka bir doktor olduğu için 3 ay sonra yine smear istedi. 3 ay sonraki sonuç da temiz çıkmayınca doktorum hpv testi yaptirmami istedi ve sonucum pozitif geldi. Akabinde hemen leep işlemine alındım. Lezyonu temizlemek icin rahim ağzımın 3de 1 parçası alındı. Gelen patolojide cin2 cin3 sonuçlarının çıktığı ancak lezyonların temizlendiği yazıyordu. Doktorum riske atmak istemedi beni jinekolojik onkoloji doktoruna yönlendirdi. Oradaki doktor da leep işleminden 2 ay sonra biyopsi yapalim ve duruma bakalım dedim. Geçtiğimiz cuma günü biyopsi yaptırdım, sonucum haftaya çıkacak. Kısaca demem o ki, hiç ihmal etme, tüm kontrollerini yaptır, ve hemen HPV aşısı yaptır. Ben 2 doz oldum, eylül ayında 3üncü doz aşmı olacağım. Malesef hpv’nin ilaç tedavisi gibi bir durumu yok. Bu virüs tamamen bağışıklık sistemi ile alakalı. Bağışıklığını güçlü tutman lazım. Korkutucu gözüküyor olabilir ama korkma 🫶 ben atlatacağıma inanıyorum, sen de kalbini ferah tut canım.