emine214 Arkadaşlar bebeğim 12 martta doğdu ek gıda tadımlıklara ne zaman başlayabilirim ? (İlk bebeğim tecrübesizim)
ikrakuss emine214 ben tam 4. Ayında başladım canım . Ama bebekten bebeğe değişir. Benim kızım doğum kilosunun iki katına çıkmıştı 4 aylıkta ve artık biz yemek yediğimizde onları merak ediyordu o yüzden bende tadimlara başladım. İçine sinmesi adına istersen doktoruna danışabilirsin yinede 🌸
ahsengunesveannesi emine214 bende 4ncü ayda başladım.Biz doktor önerisiyle başladık.Kızımın kilosu düşüktü mama da içmediği için ek gıdaya tadimlarla başladık.Önce ev yoğurdu 3 gün kuraliyla.Daha sonra havuç,kabak,patates… Buharda haşlayarak verdim.
isufumveben emine214 5,5 aylıkken başladım. 1 yaşından önce patlican, bal, tuz, şeker, paketli gida yasak onlara dikkat edin. Domates, çilek alerjik olabilir bunlari biraz daha büyüyünce verebilirsiniz.
emine214 ikrakuss çok teşekkür ederim bilmiyorum korkuyorum buradaki doktorlar çok ilgisiz takmıyorlar bu tür soruları ya
ikrakuss emine214 valla canım bende bir kaç doktora sordum hepsi farklı şeyler söyledi bende yukarda dediğim şartları sağlayınca vermeyi uygun gördüm. Ama aklında bulunsun eğer tattırdığın şeye yüzünü eksitip sevmezse o an zorlama yoksa bir daha asla yemez onu bir kaç gün arayla yine dene o sevmediğini öyle alışacaktır . Umarım seni zorlamayan ek gıdayı seven bir bebişin olur 🙏🏻🌸💜
emine214 ikrakuss çok teşekkür ederim tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için umarım sever ek gıdayı 😊
ahsengunesveannesi emine214 hayır bi sorun yaşamadım.zeytinyagi ekleyerek verdim kabız olmaması için 1.gün 1 çay kaşığı 2.gün 1 tatlı kaşığı 3.gün 1 yemek kaşığı şeklinde verdim.
emine214 @ahsengunesveannesi @isufumveben tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim dikkat ederim 😌🌸