Yeni_anne09 yeğenim 3,5 yaşında daha yeni yeni alışıyor, birkaç hafta oldu bezi takmayalı. Sıcaklardan dolayı çişte azalma olmuştur muhtemelen, bu sebeple o kadar uzun süre tutabiliyordur. Ama olayı komple göz önüne alınca birkaç ay ara vermenizi tavsiye ediyorum. Ancak konuşun, artık abla oldun beze bay bay demelisin, biraz zaman veriyorum ikimize de sonrasında beze tamamen bay bay deyip çöpe atacağız, gibilerinden uzun ve açıklayıcı bir konuşma. Sonrasında da bezi bırakmaya karar verdiğiniz güne geri sayım yapmanızı öneririm. Mesela bir pazar günü artık bırakalım dediniz, o günden 5 gün öncesinde ‘5 gün sonra beze bay bay diyeceğiz’ , ‘4 gün sonra beze bay bay diyeceğiz’ gibi son güne kadar sayarsanız kızınız da daha hazırlıklı olur. Bu süreç içerisinde belki tuvaletini klozete yapmak istersen bana söylemen yeterli gibi ufak teklifler belki işinize yarayabilir, mecbur kılmadan, tercihi ona bırakarak. Başarılar dilerim. Ve etrafın baskılarını bertaraf edin, mümkün olduğunca etkilenmemeye çalışın🌸