Sunam hemen atıyorum Malzemeler
2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı kırılmış ceviz
2-3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Hazırlanışı
Hazır kavrulmuş kadayıfı büyük bir kaseye dökün, içine şeker ve ceviz koyup karıştırın. Kadayıfımız hazır.
Ben hazır kavrulmuş kadayıf kullandım.
Kadayıfı kavurmak isterseniz ;
Kadayıfınız çiğse buzluğa koyup 1-2 saat bekletin ,çıkardığınızda kolayca kırabilirsiniz.
Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin koyup eritin ,kadayıfı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın, kadayıflar kavrulurken şekeri ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.Kadayıf kavrulduğunda kırılmış cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Kavurma işlemini marketten aldığınız hazır kavrulmuş kadayıfla da yapabilirsiniz.
Muhallebi için tencereye un, nişasta, şeker ve sütü koyup çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Koyulaşıp göz göz olunca vanilyayı ve margarini ekleyin.
Ocaktan alınca ara ara karıştırın ki kabuk tutmasın.
Muhallebiyi dökeceğiniz kabı alın ( çok büyük bir kap kullanmayın) hazırladığınız kadayıf karışımının yarısını döküp, elinizle kabın her yerine yayın.
Çırpma teliyle muhallebiyi 2-3 dakika çırpın. Dilerseniz mikser yardımıyla da çırpabilirsiniz.
Pürüzsüz haldeki muhallebiyi kadayıfın üzerine döküp yayın.
Spatulayla üzerini düzeltin.
Kadayıf karışımının geri kalanını da muhallebinin üzerine serpin.
Buzdolabında dinlendirin ve en az 2-3 saat geçtikten sonra servis edin.