gizemzumraa valla bebeklerde net bir kural yok ya. Şunu yapıyorum uyuyor desem yalan olur. Atak dönemleri beraber geçiyor. Şuanda bile bazen aşırı uykusu geliyor ama müthiş direniyor uykuya. Sabah 7de kalkıyor. 2 saat oyalıyorum. Alt değişimi emzirme vs. 8.30- 9 da beraber tekrar yatağa geçiyoruz. İlk uykusuna hemen dalıyor ama ben de yanında yatıyorum. 1 buçuk saat kadar beraber uyuyoruz. Sonra akşama kadarki uykuları için bir düzen yok. Tek düzenli olan şey, 1 buçuk-2 saatte bir uyumak istemesi. Kucağıma yatırıp evde geziyorum, ayağımda sallıyorum beşiğine koyuyorum her yolu deniyorum. Ama olur da 2 saati geçerse uyanıklık süresi işte o zaman yandım. Uykusuzluk uykusuzluğu getiriyor. Daha fazla direniyor. Ağlamaya başlıyor bu defa uyuyamadığı için. Uykuya geçişi daha da zor oluyor. Ayrıca o dönemde meme reddi yaşamıştık biz. Aç olduğunu biliyorum ama memeyi ağzına getirince kendini kasıp kafasını çekiyordu. Ağlıyordu memede istemiyordu. Mama verdim ben de. Çok zorlamadım. Sonra bir dönem emdi. Şimdiyse sanırım mamaya alıştığı için yine mama istiyor. Sütümün de azaldığını düşünüyorum. Yada mamayı içmek kolayına geliyor. Sütle doymayınca da ağlıyor uyumuyor. Daha az önce yaşadım bunu. Emzirirken ağlıyordu. İki emiyorsa üç bırakıyor. Zar zor emzirdim ama uyuyamadı. Üstüne mama yaptım tam 120 içti şuan uyuyor içerken tam mama bitti uyuyakaldı.
Size tavsiyem her akşam 7 de banyo yaptırın. Ay 4 aylık olmak üzere bebeğim. İyi ki iyi ki her gün yıkamaya alıştırdım. Yıkayıp besleyip hooop yatağa. Akşam uykuları bu sebeple çok güzel. Şükürler olsun