Wmavi İlk defa aldım çocuğum 1 yaşında denemek için bı çay bardağı yaptım az da döktüm karadut özü ama Co şekerli defil mi çocuk için kullananlar nasıl yapıyorsunuz
PamukPrensesannesii Wmavi Ben tarım kredi marketin kendi karadut özünü almıştım. Hiç şekerli felan değil pekmez ayarında. Hatta bu Zühre ananın içecegini felan yapıyorlar , çocuklar nasıl iştahlı içiyor. Benim kızım içmemişti aldığımızı mesela demek ki tat farkı çok fazla.
livanurvealpinannesi61 Wmavi bende Zühre ana karadut özü var ekşi olduğu için kızım pek sevmiyor. Bizde ki çok tatlı değil aksine aşırı ekşi bir tadı var kendim de içiyorum baya ekşi
Wmavi ffulya normalde og nin kini kahvaltıda vermek için kullanıyordum bitince dedim bundan alayım herkes çok övüyor aşırı şekerli tat bilemedim verilmeli mi
atabey777 ffulya normalde karadut özü çok şekerli olmaz yani içinde şeker olmaz. Bebekler icin yapıldıysa hele alsa olmamalı faydasından çok zararı olur. Biz kendimiz yapıyoruz mesela çok güzel bir tadı oluyor şeker koymuyoruz çünkü tatlı olmuyor mayhosta olmuyor bildiğin karadutun tadını alıyorsunuz.
atabey777 Wmavi o hazır olanları tabi ki vermeyin karadut özü şekerli olmaz sadece karadutun kendi tadı olur o tatlı olanlar katkı maddeli şekerli kullanmayın bence yarardan çok zarar var. Biz kendimiz yapıyoruz miss gibi
livanurvealpinannesi61 atabey777 ekşi karaduttan yapılan pekmez özü mayhoş oluyor. İki türlü karadut var biri kahve gibi diğeri kırmızı renk oluyor
atabey777 livanurvealpinannesi61 biz kendimiz normal karaduttan yapıyoruz dutumuz eksi değil tatli, bildiğin karadutun tadı nasılsa öyle oluyor özüde. O hazırlarıda biliyorum ama onlar ister istemez katkı maddeli yani kendi yaptığımızın tadını onda bulamıyorum o yüzden cocugumada yedirmem
Wmavi Minigim38 kırmızı olandan bahsediyoruz dimi bana mayhos gelmedi tatlı geldi kızımda beğenmedi zaten tatlı olduğu icin
atabey777 Alerjikrinit karadutu kaynatıyoruz kaç kilodan yaptım bilmiyorum göz kararıydı ağaçtan topladık kendimiz, az su koyuyoruz yani dibine tutturmayacak kadar bi çay bardağı falan koydum. İki saat falan kaynıyor daha sonra ince süzgeçten geçiriyorsunuz bu kadar. Çok güzel oluyor
livanurvealpinannesi61 Wmavi bende içtim bana tatlı gelmedi kızım da çok ekşi dedi. Zadelife marka kullanıyorum Bayadır içinde şeker yok elma suyu var ama ekşi tadı
Wmavi Minigim38 bilemedim valla o zaman bana aşırı şekerli geldi boşuna almış oldum o kadar şekeri vermek istemiyorum çocuğa tuz bile yeni yeni az atmaya başladım yemeklerine bı anda bu kadar tatlı nooo 😀
livanurvealpinannesi61 atabey777 organik markalar var zadelife karadut özünde şeker yok elma suyu var. Makren marka da şeker katkı koruyucu yok. Hepsi katkılı değil yani.