engineermom_ 2 aylık bebeğim var, annem az su verelim hava çok sıcak bunalıyor diyor sadece emziriyorum 6 aylık olana kadar anne sütü dışında birsey vermek istemiyorum, sizce çok az su vermeli miyim? Aranızda bu kadar küçük bebeğine su veren oldu mu? Yada bu konuda bilgisi olan var mı?
gamzebykky engineermom_ genel olarak anne sutundeki suyun yeterli olacagi soyleniyor yetebilir de bisey demiyorum. Ama eskiden annelerimiz bize su vermisler ve bunun sonucunda da bi saglik sorunuyla karsilasilmamis. hatta hala su verirsen soyle olur diye bir saglik problemi soz konusu degil. tabiki bebegin karnini sisirecek kadar su verilmez anne sutu varken. sicaklarinda baslamasiyla ben tam 3. aya giren bebegime damla damla su vermeye basladim. bu arada basta begenmiyorlar suyu 😄
Linaduygu engineermom_ bizimde yaz sıcağına denk gelmişti böyle anne sütü dışında mamada veriyordum o aylarda sütüm yetmediği için ama yine de çok terlemesi vs çişinde belli etti sıvı alımının yetersiz olduğunu en azından mama ve süt verdikten sonra çay bardağının çeyreği kadar su verebileceğimi söylemişti doktorumuz kaynamış ve soğumuş su yada hazır satılan bebek sularından. Tabi siz yine doktora danışın bizim mama süt alımına rağmen bariz çiş koyu renkteydi doktor gördükten sonra suyu önerdi.
gokceege engineermom_ temmuzda doğmuştu bebeğim ben ne kadar emzirsemde 40 ı çıkınca günde bir iki çay kaşığı veriyordum…
nnoktaa engineermom_ sevgili meslektaşım 😂 cenabı hakk anne sütünü o kadar güzel yaratmış ki içinde suyu da besini de barındırıyor. Şu an içtiğimiz suların ph değerleri içindeki mineralleri vs. ne kadar sağlıklı? Oğlum 5 ay 14 günlük vermiyorum su. Sadece emziriyorum. Su ihtiyacını banyo yaptırırken eline gelen suyu emcükleyerek karşılıyor 😂 Eskiler vermiş eskiler yapmış.. şu an hiçbir şey eski tadında kıvamında vitamininde değil.
Prensesin_Annesi_ engineermom_ Ben 40 cıktıkran sonra meme artı mama gittiğimiz için her mamadan sonra 1 çay kaşığı veriyordum suan 7 ay 21 günlük kızım suyu cok seviyor evet anne sütü yada mamadan alıyor deniyor ama ben sahsen verdim ve sapur supur içiyordu daha fazla verseö daha fazla içerdi kızım kücük olmasına rahmen
ece54 engineermom_ bu kadar küçük değil kızım ama ben daha sık emzirmeyi tercih ediyorum. En azından anne sütüyle aldığı su ona daha faydalı olur diye düşünüyorum. Anne sütünün de %80 den fazlası su zaten
Sinemeyra engineermom_ doğduğu gün başladım su vermeye bir yaşında halada içiyo bi sorun olmadı şükür
EbruBoluKaya Sadece anne sütü alıyor bebeğim 6.ayına kadar vermedim su sonrasında ek gıda ile birlikte suya da başladık 7ayımızı geçtik şükür
busenihicalakadaretmez engineermom_ ben ilk çocuguma 2aylıkken su vermeye başlamıştım çünkü çok sıcaktı haziran temmuz aylarıydı. 2.çocuğumda kış bebesi ona yeni vermeye başladım 1ay oluyor. Şuan 4buçuk aylık. İhtiyacı yok diyorlar ama ben verdim bi zararını görmedim, oğlum suyu çok seviyor şuan 3yaşında, ta küçüklüğünden beri hergün kana kana su içer.