Anneler oğlum 26 aylık. İki kelimeli cümle kuramıyor. 50 den azda kelimesi var malesef. Ama tuvalet eğitimine başladım. Kaka ve çiş kelimelerini kullanıyor. Dışarıda ve misafirlikte kaka yapma huyu yoktur. Evdeyken de kakasini evin bir köşesine gidip kendi kendine yapar, bizim yanına gelmemizi istemez. Bitirince rahatsız olup kaka diyip bizi odaya götürür. Gece çok su içtiği için dolu kalkardı fakat gündüz kuru kalma süresi uzamisti.Bu belirtiler için aniden başlamak istedim. Açıkçası lazimligi bilmesi dışında pek bir tuvalet iletişimi şimdiye kadar kurmadim. Bez bitti diyerek başladım. Oyun ve kitap vs kullanarak anlattim. Beze by by şarkısını dinlettim,soyledim. Gece ve gündüz aniden bezini çıkardım. Tüm kazalara kendimi hazırladım. Kendimi ve onu eve de tıkmadim. Dışarıda kaka yapmayacagini bildiğim için ilk günden disari da bezsiz çıkardım sorun olmadi kısa sureli. Lazimliga oturuyor severek ama gece lazimliga oturmak asla istemiyor çok ağlıyor. Bende zorlamıyorum. Sonra gidiyor altına yapıyor. Neyse daha başındayız 3 gün bile olmadı. Size not aldığım süreci göstereceğim. Ben başladığım işi bitirmek isterim, bez takmayacagim bunu biliyorum. Ama yine de size umut var mı yok mu sizce diye görüş ve önerilerinizi almak istedim. Şansıma ilk günler ishal olmuş, hasta değil ama ishal oldu nedense. Ona denk geldim. Ondan bu kadar çok kaka kazasi yaşandı..
11 Haziran :
15.00 üstüne çiş
17.00 üstüne çiş
12 haziran:
Gece 2 üstüne çiş.
Gece 4 üstüne kaka.
Sabah 9 üstüne çiş
Sabah 11 üstüne kaka
12.20 üstüne kaka
15.50 lazimliga kaka
- 30 üstüne kaka
19.20 üstüne kaka
21.40 lazimliga çiş
13 Haziran:
4.00 üstüne çiş(6,5 saat idrar tuttu. Israrla lazimliga oturmasına rağmen yapmak istemedi. Kalkar kalkmaz kıyafetine yaptı)
5.30 da kaka dedi ama lazimliga yapmadı kaldirdim. 10 dakika geçmeden yine kaka dedi yetişemedi üstüne yapti. (Bilinçli kakanın gelişini haber verdi öncesinden)
Sabah 10.30 uyanır uyanmaz üstüne çiş.