parpaaliii ben tamamen doktor kontrolünde gittim gün gün takip etti doktorumuz bizim de sut alerjimiz var önce yoğurt denedik bunu da benim diyetimde yanlışlıkla kaçak yapmama dayanarak yaptık
1 hafta boyunca çay kaşığı ile başlayıp arttırarak yoğurt verdim o günden beri akşam yoğurt diyorlar yedikleri kadar (2-3 yemek kaşığı)
Sonra sebzeye geçtik mevsim sebzeleri kısıtlı önce havuc patates birlikte buharda pişirdim içine çok az su çok az zeytinyağı koyup çatalla ezdim onları tatirdim 2 ve 3. Gün miktarını arttirdim 4-5-6. Gün kabak verdim, sonra yesil taze fasulye verdim, en son da domates verdim hepsi buharda pişmiş çatalla ezilmiş bu süreçte 10 gün kadar sürdü yavas yavaş da miktarı arttirdim su an öğlenleri yedikleri kadar (2-3 yemek kaşığı) sebze yiyorlar
Bugünden itibaren meyve ogunune basliyoruz elmayla birlikte, elma armut şeftali kayısı muz falan başlayacağım öğlenleri veriyoruz onu da doktorumun kesin uyarısı üzerine karışım, püre, çorba yapmıyorum, tuz yasak, patlıcan ve çiğ domates yasak, çatalla eziyoruz püre yapmiyoruz sadece biraz küçültüp formunu değiştiriyoruz ben baya pütürlü bırakıp denedim yediler o yüzden çok da ezmiyorum bu ay bitip bu 3 ana temel malzeme oturuca gerisini de tarif edecek bu arada kesinlikle tatlı yasak pekmez yasak bir şeyin özü ekstrasi yasak irmik, pirinç ununu da gereksiz olarak listeledik