Sana vereceğim en güzel tavsiye 2 yaş ve çooookkk iştahsız bir ek gıda süreci geçiren bebek annesi olarak pirinç unu yok lapa yok haşlama bunlar cidden zaman kaybı. Ne yemek yapıyorsan sen içine baharat katmayarak tuzunu da az şekilde suyundan yedir.
Ye tatsın yedir derken ekmeği batır ver asla demiyorum ama suyundan çay kaşığı ile içindeki bakliyatları iyice ezerek. Mutlaka D vitaminini eksik etme. Mamayı cc olarak verdiğinde az içiyorsa açlık süresini uzat 3 saatte veriyorsan normal de 3:30-4 saat yap. Yemek saatlerini ara öğün vs. Saatlerini düzenle.
Yemin ederim ne varsa anam babam usulünde var. Evde yemiyorsa havalar çok güzel bir öğününü dışarda yedir tuş aldırıp temiz hava da uyuttuktan sonra yedir. Bunlar cidden iştah açıyor.
Şimdiki aklımla o zamanlar öyle yapmazdım ben de Şuan çok şükür ne verirsem yer.
Bir de ASLA ONUNLA İNATLAŞIP ZORLA YEDİRMEYE ÇALIŞMA. Bu sana eksi olarak gerçekten çok kötü dönüyor. Çizgi filmle asla yedirme.
Benim oğlum ona bakarak yiyor diye öyle yedirdim belli süre sonra ona dalıp gittiği için çiğneme ve yutma becerisini unuttu öyle bir dalıyordu ki ona sonra bir baktım ağzında biriktirmeler başladı, yutmamalar hemen doktorumuzun da önerisi ile tamamen kestik, biraz zor oldu ama çok şükür başardım