Minniemouse12131415 4 yaş çocuğum için kreş arayışındayım. Birkaç tane yer var aklımda, gidip görüşmek istiyorum. Tecrübeli olan ya da bilgisi olan arkadaşlarım görüşmelerde nelere dikkat etmeliyim? Ne sormalıyım? En önemli hususlar neler sizce?
Anatotales Minniemouse12131415 Sınıf düzeninde güvenlik önlemlerine bakın koşma düşme esnasında çarpacağı şekilde alan dar mı ? Öğretmenlerin mezuniyet durumlarını sorun İngilizce eğitimş varsa kişi ingilizce bilen herhangi biri mi yoksa ingilizce öğretmeni mi ? ( çünkü iyi ingilizce bilse de eğitim bilimlerinde çocuğa yaklaşım öğretme metotları var çocukla nasıl konuşacaklarını bile bilmiyorlar) Veli bilgilendirme süreçleri şeffaf mı ? Çocuğun durumu için sizi de yönlendiriyorlar mı ? Yoksa çocuğunuz şöyle yaptı böyle yaptı diye sadece sizi mi uyaracaklar sorun olduğunda. Tuvalete kim götürüyor? Öğretmen götürüyorsa diğer çocuklar o anda ne yapıyor kim ilgileniyor? Ödül ceza sistemleri nasıl işliyor ? ( otur sandalyeye 5 dk bekle vs diye çocuğa bir ceza veriyorlar mı ? Ben çocuk gelişimciyim kendi çocuğumda da en hassas olacağım şeylerden birisi bu asla onaylamıyorum. Ben öğrencimle birlikte oturur gel arkadaşlarını birlikte gözlemleyelim onlar oyuncak çekiyor mu birbirlerinin elinden derdim ve kucağımda sarılarak otururdum daha hızlı ve pozitif dönüşler alınıyor bu şekilde ) Biraz psikopatça ama su molası sorun. Bazıları etkinlik bölünmesin diye susayınca su vermiyor saati var diyor. Bence susayınca her çocuk içmeli. Biri içince toplu kalkılıyor zaten ama hepsi içer oturur devam edilir çocukları suyla kısıtlamak yanlış. Üst değiştirme saatli mi yoksa terleyince hemen müdehale var mı ? Hijyen ve temizlik nasıl sağlanıyor oyuncak temizliği vs. Şuan aklıma gelenler bunlar gerisi zaten eğitim oyun eğlence öğretmen o kısmı yapacaktır bunlar diğer şartlar