aysegul_my gokceege yaninızda size bakacak ilk cocugunuzla en zor aninizda sürekli size gelip sizin yaninizda olabilecek bir akrabaniz aileniz varsa çok evet ama yoksa tekim coğu seyde diyosaniz ideal cnkü bunun tuvalet egitimi var yemegini kendi yiyebilmeli kiyafetini kendi giymeli tuvalet ihtiyacni kendi karşilamali ki siz cok zorlanmayasınız ikisine birden kosmak zirâ cok zor olur
Deletedmom_215 gokceege bence daha fazla bile olabilir arası. Çevremde yaşları yakın çocukları olanları gördüğümde tam anlamıyla ikisine de yetermiyorlar çünkü ikisi de küçük ikisininde sevgiye ilgiye herseye ihtiyacı var iki tane olunca bence bu tam anlamıyla sağlanamıyor. Mesela ben oğlumun en kritik yaşlarında sadece onunla ilgilenip büyüdükten sonra Allah izin verirse ikinciyi düşünürüm diyorum
dilberhala1 gokceege Ne kadar da cesaretlisin öyle bu ne cesaret yiğidimmmm hay maşallah 😂😂 şimdi yapsan ikinci doğunca 2 yaşında olacak 2 yaş sendromu der susarım elinde de bebe 😱😱😱 bence ennnnn az 3 yaş olmalı en azzz çiş eğitimi biticekkk çocuk kendini ifade etmeye başlıcak güzelce yapıştırcan ikinciyi
Deletedmom_113 gokceege oglunuzum aktif hareketli olduğu dönem hazır hissedip hissetmediginizi düşünseniz daha iyi olur şuan yaramazlık çağında değil
hasmelad gokceege ne güzel bir cesaret Ama fizyolojik olarak da uzman tavsiyeleri Dünya sağlık Örgütü ne göre de iki hamilelik arası 2 yıl olmalı Aksi anneyi de çok yıpratıyormuş 3,5 yas olmalı Gözlemlerime göre de
sos20 Bence 3-4 yaş farkı ne kadar az olursa o kadar kıskançlık az olur. Kızım 4,5 yaşında ikinci kızım 42 günlük açıkcası doğumdan sonra huy değiştirme yaşadık
gokceege dilberhala1 ben bu sendromları oğlumda da hiç yaşamadım … sadece çevremde gördüğüm küçükken kardeş olması zor tabi ama daha iyi bence bu yüzden cesaretliyim 😂
nanelisekerr_ gokceege sorumluluğu çok ağır geliyor bide bu devirde bilemiyorum yinede nasip diyelim.
tombalak gokceege kesinlikle 4-5 yaş olmalı diye düşünüyorum. Daha az yaş farkının bir avantajı büyüklerinde oyun arkadaşlarının hazır olması fakat iki kucak bebeğini aynı anda büyütmek ve özellikle yardım yoksa çok zor ama her zorluğun güzelliği olarak tek seferde zorlu süreçleri atlatmış olmak. Benim çocuklarım arasında 5 yaş var şuan kolay büyütüyorum o konuda iyi ilk çocuğum kendi ihtiyaçlarını giderebildiği için ikinci çocuğumda zorlanmıyorum ama bu sefer de tam rahata kavuşmuşken başa sarmak var
gokceege tombalak evet beni düşündüren de bu aslında küçükken ikisini bir büyütmek zor ama daha iyi çok yaş farkı olunca başa sarmak….
Yaseoo gokceege kızımda yaşamadığım bütün şeyleri oğlumda yaşadım. Oğlum hayattan soğuttu 🤣🤣 tek çocuk der susarım🤣🤣🤣
tombalak gokceege ama başa sarmak çokta zor olmuyor insan özlüyor zaten evde küçük bebeğin olmasını 🥰 iki seçeneğinde avantajı dezavantajı var tabi düşünüp sizin için en doğrusu ne ise öyle olsun inşallah 🥰
Pofudukkk gokceege 4 aylık oğlum var 1 yaşına gelince hemen ikinciyi düşünüyorum 30 yaşındayım ve geç kalmak istemiyorum büyüdüklerinle çok yaşlanmak istemiyorum açıkçası çok yorulmuyormuyum aşırı yorgunum uykusuzum ama ikisi birbirine arkadaş olsun istiyorum belki 3-5 sene çok yorulucam sonra güzellikler bizim olacak diye düşünüyorum
oyku_eyupcan gokceege kızım 6 aylıktı oğluma hamile kalmışım haberim yoktu hamile olduğumu öğrendiğim gün bebeğin cinsiyetini de öğrendim 😄 Ama çok şükür iyiki de olmuş şimdi arkadaşa ihtiyaçları yok birlikte oyunlar oynuyorlar asla sıkılmıyorlar beni hiç sormayın 23 yaşımda 2 bebenin peşinde derbeder bir anneyim 😄😄😄
gokceege oyku_eyupcan ne güzel 🥰 bende hem kardeşi hem arkadaşı olsun istiyorum… çünkü sürekli evdeyiz dışarıya pek çıkmıyoruz çok nadir en fazla markete gidiyoruz gittiğimizde de sürekli evde olduğumuz için geri eve girmek istemiyor ağlıyor. Biraz daha büyüdüğünde daha çok anladığında kardeşi olduğu zaman birlikte vakit geçirirler diye düşünüyorum ☺️