Sedaaa11 @Vesile96 iyi akşamlar. Doktor tavsiyesi ile bebeğimi 5.ayda ek gıdaya baslattım. Şu an 8 aylik olmak üzere ve ben de Seda hanım gibi yaptım. 3 gün kuralını sadece alerji ihtimali yüksek yumurta sarısı yogurt ceviz çilek gibi ürünlerde kullandım onun dışında her gün yeni bir ürün tattırdım. Mevsim sebze meyveleri neler ise onlara öncelik verdim. Püre hiç yapmadım çatalla ezip hafif pütürlü bıraktım çünkü bebeğimin yutma refleksi gelişmişti bunu gözlemlemiştir.
Size şunu tavsiye etmek istiyorum. Doktorlar genellikle ortalama ne ise onu konusur. Mesela 10 çocuktan 7sinde alerji vardır riske atmamak icin herkese 3 gün kuralını uygulayın derler. Ebeveyn bebeğini gözlemleyip tanıyıp ona göre bir yol çizmeli. Bir de bu 8 ayda öğrendiğim şey şu ki anneler cocuk buyutme konusunda biraz korkusuz olmalı. Yani aman bir şey gelir başına şunu yemesin ya boğazında kalırsa gibi panik ve evham yapınca bebek de hissediyor ve gerginlik bebeğe de geçiyor. Bunlar benim gözlemlerim sorduğunuz için cevap verdim.
Inşallah güzel bir ek gida dönemi geçirirsiniz 😌