bene doğum yaptığım hastaneden kaptım ve eşim bebeğim 4 5 ay çektik bu illeti. Eczane kremi falan işe yaramadı bizde. Şöyle ki ben yaptığım şeyleri anlatayım.
Bebek için : 8 saatte bir suyla soktum ve sünger ile her yerine kese yaptım her duşta. Sonrasında kafa derisi dahil yüzü dahil vücudunun her yerine her duştan sonra xabion losyon sürdüm 4 gün bu şekilde yaptım ve sürekli aynı kıyafetleri giydirdim aynı nevresimleri kullandım hiç değiştirmedim. Çünkü doktor öyle dedi uyuz böcekleri krem kullandıktan sonra kıyafete nevresime vs düşüyormuş değiştirirsen bir işe yaramaz aynı kıyafeti giysin ki düşen böcekler de ölsün dedi. 4 gün sonunda doktora gittiğimizde mikroskop ile baktı ve 1 tane bile kalmamış vücudunda dedi. Kese çok önemli ve 8 saatte bir duş.
Kendimiz için : duş alıp kremlendik boyundan aşağısı. Popo ve genital dahil her yerimize xabion losyon sürdük. 24 saat sonunda duş aldık kabak lifli kese ve kükürt sabunu aldık aktardan her duşta onlarla keselendim artık cildim kızarana kadar kazıdım resmen. 4 gün de biz aynı şekilde 24 saatte 1 duş alıp kremlenerek ve kıyafet nevresim değişimi yapmadan kullandık. İç çamaşırı ve çoraplar da dahil asla hiçbir şeyi değiştirmiyorsunuz kremi kullanırken. Bizim de 4 gün sonunda yok oldular yine ben keselenmeye bağlıyorum çünkü bu böcekler deri altında yaşıyor.
Ev için : aktardan uyuz için dezenfektan sprey aldım 3 şişe kadar. Öncelikle evin aklınıza gelebilecek her yerini bu sprey ile ilaçladım. Kokusu falan da güzel rahatsız etmiyor. Ama aklınıza gelecek her yeri. Kumandaları bile. Yatakları başlık koltuk tuvalet. Klozet yani temas ettiğimiz en ufak yerleri bile. Üstünden normal dezenfektan sıkarak geçtim. 1 saat bekledikten sonra süpürgenin en güçlü ayarı ile bütün yatak koltuk başlık sandalye ne varsa süpürdüm. Yine dezenfektanı sprey şişesine koyup prizleri düğmeleri kumandaları sildim. Kullandığımız diş fırçalarını taraklarımızı attık yenisini aldım. Kremlendiğimiz süreçte koltuk örtüsü sermiştim onları da çöpe attım. Halıları da tabiki dezenfektan la sildim. Çamaşır suyu beyaz sirke karıştırarak su. Yaptım devamı gelecek çocuk. Uyandı 😂😂😂