melo23 biz 2 yaşını 10 gün geçtikten sonra bi denemiştik tuvalete gitmeye gayet hevesli meraklıydı çünkü klozete otururdu lazimlığına otururdu yapmazdı ama otururdu, bez bağlamadığımız gün 1 2 kere üstüne yapınca korktu sanırım o gün asla tuvaletin önünden bile geçmedi, ne klozet ne lazımlık asla oturmadı sonra bağladık bezi geri. Sonra yaklaşık 1 Ay önce falan kakası gelmişti, gelince söylüyordu zaten ama bezine yapıyordu, gel gidelim tuvalete yapalım dedim olmaz dedi, lazımlığına yapalım dedim tamam dedi, neyse gittik oturdu, kaka değil ama çiş yaptı. Ben tabi alkış kıyamet 😅 sonra taktık yine bezi, sonra 1 2 sefer daha aynısı oldu. Ben dedim tamam artık bez hariç bir yere çiş yapmayı kabul ediyor artık zamanı gelmiş başlayalım. 29 Ay 2 günlüktü başladık, annecim dedim artık bezini çıkaralım ananenin sana aldığı baksırları giyelim babanın atletleri gibi atlet giyelim çişimizi kakamızı tuvalete yapalım artık. Tamam dedi 🤲 çıkardık bezi, ben 10 15 dakika da bir hep çişin var mı diye sorup götürmeyi düşünüyordum ama oğlum daha 10 15 dakika olmadan çiş deyip gidip lazımlığına oturuyordu ve az az her seferinde de yapıyordu. Sonra o gün bi dışarı çıktık orda altına kaçırdı, sonra bi de aksam altına kacirdi o kadar. Ertesi gün de 1 kere altına kaçırdı. Biz başlayalı henüz 2 buçuk hafta falan oldu daha çok yeni ama şimdiye kadar sorunsuz ilerliyor çok şükür bin şükür 🤲🧿 ben geceleri külot bez giydiriyorum ilk günden beri, ilk günden beri bezine sadece 1 defa falan yapmış oluyor, eğer uyuyana kadar çişi gelirse geldi deyip kalkıp yapıyo tekrar yatıyo yani nasıl olsa bezim bağlı deyip altına yapma durumu olmadı çok şükür. Son 2 3 gecedir uyanıyor geceleri çişin var mı diyorum evet diyor yapıp yatıyoruz ve sabahları kuru kalkıyor. Sabahları da zaten çişi geldiği için uyanıyor muhtemelen, gözünü açtığı gibi çiş diyor. Gündüz maksimum 2 saat uyuyo o zaman bez falan bağlamıyorum asla, sadece 2 gün altına yaptı gündüz uykusunda o günler de evimiz biraz serindi muhtemelen üşümüştü. Bizim sürecimiz böyle ilerliyor çok şükür. En korktuğum şeyler memeyi bırakmak ve tuvalet eğitimiydi ikisini de korktuğum gibi olmadan hallettik çok şükür darısı herkesin başına 🤲🧿🙏