Hefnan süreç zor ilk 1 ay zor yemek yiyemiyorsunuz 1 hafta sıvı besleniyorsunuz 2 hafta püre ama katı şekilde değil o 2 hafta devam ediyor 1 ah sonra baharatsız gazsız yemekler içecekler yasak ztn bol yürüyüş eşim ameliyattan 8 saat sonra kalktı ayağa çok yürüdü yürüdükçe açıldı 3 aydan sonra mercimek çorbası tarzı şeyler serbest 6 ay sonu limon gibi asitli yemekler içecekler serbest oldu psikolojik olarak çok yıpranıyorsunuz istediğiniz gibi yiyemiyorsunuz çünkü 2 kaşıkla doyuyorsunuz suyu doya doya içemiyorsunuz bunlar zorlu süreçler eşim çok dirayetli davrandı 1 yıl olucak eylül de şuan çok iyi durum da 115 girdi ameliyata şuan 80 kilo sarkma olmadı diyebilirim ama bu kişiden kişiye değişir eşim yumurta çok severdi ameliyat öncesi şuan asla yiyemiyor kokusuna bile gelemiyor midesi almıyor düzenli pansumanını ben yaptım ztn 7 yerden girmişler kan sulandırıcı iğnesini ben yaptım doktoru bir süre mide koruyucu içmesini istedi iyi düşünmek gerekiyor zorlu bir süreç ama sonrasında iyi ki oldum diyor insan eşimin sözleri bunlar şuan hayatı daha iyi sigara içiyorsanız doktor bir süre içmenizi istemiycek alkol ömür boyu yasak değil ama 1 yıl kesin yasak öyle demişti doktorumuz pipet kullanmak yasak midenize dokunmuycak yemekler yemeniz gerekiyor kusma olabiliyor bir süre zorlarsanız o da eşimin midesinin %80 alındı başka merak ettiğiniz olursa sorabilirsiniz