Annelikdeneyimim- üç gün kuralı var genelde yani her besini üç gün tattiriyorsun alerjisi var mı yok mu anlamak için bil diye söylüyorum yani ama ben öyle yapmadım her besini bir gün tattirdim zaten alerjisi varsa bir gün içinde çıkar bir belirtisi yani bir gün havuç tattirdim ertesi gün patates ertesi gün kapya biber vs öyle öyle her gün mevsim sebzelerin her gün tattirdim,yapılışı da havucu patatesi falan ne tattircaksan suda haşladım(buharda haşlamak daha çok tavsiye ediliyor) sonra çatalla ezdim iyice püre haline getirip az bir çay kaşığı kadsr zeytinyağı kattım(daha kolay sindirebilsin diye) o şekilde verdim sebseler bitince mevsim meyveleri mesela karpuzun suyu seftaliyi iyice ezip verebilirsin, yoğurt tadımı vs bütün sebze meyve tadimlari bitince de tarhana çorbası yapmıştım ilk ne kadar içerse artık,sonra mesela tattırdıgin sebzelerden karistirip havuç patates kapya biber üçünü karıştırıp sebze çorbası yapabilirsin içine ilik suyu katıp,zaten sebze meyve tadımı rahat bir ay sürüyor dördüncü ayda tadım yaptırip beşinci ayda da yavaş yavaş başlarsın karışık vermeye