Muallaaa Google’dan demir için gereken beslenme rutinlerine bak canım neyi neyle ne zaman tüketmeli araştırırsan bulabilirsin demir içeren yiyeceklerin yanında asla süt ve süt ürünleri tuketilmemeli en az 2 saat sonra tüketilmeli yoksa demir içeren yiyecekler ile süt ve süt ürünleri tüketilirse her ikisinden de verim alinamiyor. Eğer beslenmesine dikkat ederseniz değerleri normal olur ilaç kullanmanıza bile gerek kalmaz ben 2 çocuğuma da demir ilaclari hiç kullanmadım beslenmeleri ile destekliyorum sadece.
Ama kendim kullanıyorum ara ara çok düşük oluyor benim o da regl kanamasının spiralden sonra 10 gün kadar olması yüzünden ve sigara çay kahve çok tuketil sebze meyveyi boslamam yüzünden oluyor beslenmeme çok önem gostermedigim için ilaç kullanmam gereken zamanlarda yani senede 1 2 kutu kullanabiliyorum. 4 yaşında oğlum 17 aylikta bir kızım var onlara ilaç hiç kullanmadim ama doğduklarındn beri. Beslenmelerine özen gosteriyorum neyi neyle yemesi gerektiğini araştırıp o yönde vitamin almaları için beslenme şekli oluşturuyorum çok şükür tahlilleri o bakımdan iyi çıkıyor