Yelda35 Kızlar konuyu anlatmıştım biyolojik babam. Almanya’da şuan orda hastaymış, Vefat ettiğini ben nasıl öğrenebilirim? Bilgim olduğu kadar bildirilmesi gerekiyordu Almanya’dan doğru değil mi?
Minel-inannesi Yelda35 almanyadan size bildirilmezde ölüm belgelerini ya babanizin ordaki yakini yada alman devleti turk konsolosluguna bildirince e devletten üst soy sorgulama yaptiginizda görebilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer hic haber alamiyosaniz üst soy sorgulama yapin yada bulundugunuz sehirde alman konsolosluğu varmi oraya gidip danisabilirsiniz. Hic olmadi konsolosluklardan birini arayip danisabilirsiniz nasil haber alabilceginize dair diye düşündüm.
Yelda35 Minel-inannesi annem alman konsolosluğu tercümanı o kolay da bir üzmek istemiyorum annemi durmadan soru sorup. Benim adıma Almanya ile yazışma yapar ancak ölmediyse başıma bela olur mu acaba işte bilemedim
tineanigra Yelda35 nüfusuna kayıtlı değil misiniz ? Nerede olursa olsun baba bilgileri mevcut sağ veya ölü diye de yazıyor.
Yelda35 tineanigra tabiki kayıtlıyım ancak Almanya’dan bildiri gelmediği anda bilgin olmuyor. Şöyle söyliyeyim, dedem vefat etti Almanya’ya bilgi verdik Türkiye’den çünkü orada bildirilmesi gerekiyor
tineanigra Yelda35 anladım ama ölse zaten miras için mecbur bildiri verecekler illa ki e devlete düşecek
gencmom_ tineanigra miras için mecbur bildiri verecekler illa ki e devlete düşecek Halası babasının mallarını satmaya başlamış hanım efendiye düşmemesi için ondan merak ediyor galiba biyolojik babası yatalakmış
tineanigra gencmom_ biliyorum konuyu ama avukat demişti satsa yapacak bişi yok mal kaçırma davası açarız diye. Yani bugün de ölse 3 gün önce de ölmüş olsa şuan için bi aksiyon alamayacak ve önünde sonunda e devlete düşecek
Deletedmom_216 Yelda35 nasil yani ben konuyu tam çözemedim . Halaniz babaniziz mallarini satmak icin ölse bile bildirmicek dogru mu anladim.
Yelda35 Deletedmom_216 aynen öyle Almanya’dan bildirilmediği takdirde elindeki belge ile herşeyi satabilir
Deletedmom_216 Yelda35 oha cidden bi kardes boyle yapabilir mi ya😳 tabi neler neler goruyoz tekevizuondan🤦🏻♀️ ay insallah baban iyidir de firsst gecmemistir onlarin eline😒😒
Yelda35 Deletedmom_216 ay babamda iyi olmasın istemem ama temennim ölsün satamasın bana bilgi gelsin 😂🙂↔️