Deletedmom812 8 aylık kızım ilk defa yapıcam bugün yaptığınız tarifleri paylaşırmısınız ne koysam bilemedim ?? 😊
sevda49 Deletedmom812 bnde ayni sekilde havic sagon biber maydonoz kiyma yada tavuk birazda mercimek cok gaz yaptigi icin az atiyorum ben
sevgice Deletedmom812 Yarim çay bardağı mercimek 2 dilim balkabağı 1 arpacık soğan veya çeyrek normal soğan 1 diş sarımsak Ilikli kemik suyu veya tavuk suyu Balkabağı soğan ve sarımsak buharda pişirilir. Et suyunda mercimek pişirilir. Tüm malzemeler biraraya getirilip blenderla ezilir. Veya tüm malzemeler et suyunda pişirilip blenderdan geçirilir. Et suyu yoksa normalde suda pişirdikten sonra 2 çay kaşığı zeytinyağı atabilirsiniz.
Ozge_AyazEfee Deletedmom812 mercimek, soğan, patates, havuç, bazen et suyu, bazen peynir altı suyu bazen sade. Tuz, biraz karabiber, kimyon atıyorum. Hepsini pişirip blenderdan geçiriyorum. En son üstüne kuru nane ekliyorum
sevda49 Deletedmom812 zeytin yagi kullaniyorum genelde canim sizdede gaz varmi nojut fasulye felan cok az koyabiliyorum yemeklerine yoksa uyuyamiyor gazdan ama dr mecbur faydalanmasi lazim vereceksin dedi
Lala9358 sevda49 bence vermenize gerek yok onun yerine ilikli kemik sulu corbalar yapin doktorum gaz yapar verme demisti kuzu etindej yapiyorum ilikli kemik suyunu. Kuzu eti kiymasi mutlaka katiyorum yemeklerine bence vermeyin yazik cok gaz yapiyor cunku 😔
Nil595959 Deletedmom812 ben 8.aydan itibaren kendim ne yiyorsam kızıma da yedirdim. Bi kaç şey hariç tabi. Çorba yaparken yağda soğan kavuruyorm içine 1 patates 1 havuç küp küp doğuruyorm buzluktaki et sularımdan 1 tane atıyorum. Mercimeklerini de koyup 2 dakka kavuruyorm daha sonra suyunu ekliyorm piştikten snra blendırdan geçiriyorum. 1 kaşık tereyağda nane yakıyorum ekliyorm bu kadar 😍
Kuzey_imm Deletedmom812 sadece mercimek zeytinyağı ve kimyondan yapıyorum biz de yiyoruz çok güzel oluyor valla lokanta usulü🥰
Lala9358 Deletedmom812 mercimek cok gaz yapmazmi 😐 benim oglum 14 aylik daha hic mercimek vermedim onun yerine daha hafif ve besleyici corbalar yapabilirsiniz ilik sulu corbalar yapabilirsiniz kiymali etli vs. Icine havuc patates atabilirsiniz
BMA Deletedmom812 az once yaptim ogluma ama mercimek degil patates havus pirasa ve 1 bardak kemik suyu 1 bardak normal kaynamis su. Tadi gayet guzeldi yedide oglum begendi
BMA Deletedmom812 yiyo canim tani kocaman degiller ben ilk basta hic blendirdan falan cekmedim nasil alisirsa oyle guder cunki
Deletedmom_297 Deletedmom812 sığan sarımsak patates havuç kereviz kuzu eti bir top kaynatırız bilendir yapıp hafif koyu yediririm kızımaaa yağ kullanmıyorum tuz da 17 aylıgızzzz kimyon da kaynayıncaaa atıyorum gaz sorunumuz olmasın diye