Canmete Arkadaşlar bunu yaşayan oldu mu süreç nasıl geçti sanırım oğlum virüs kaptı.. iki gündür gözleri kan çanağı gibi burnu tıkandı bugün de. Ne yapabilirim ?
Adababy Canmete kızım yaşamıştı düşmeyen inatçı ateş ağrı ve halsizliği vardı serumlarla kendini toparladı yavrum
esraelaars Canmete öncelikle geçmiş olsun hala adını duyar veya okursam kötü hissederim by adenovirüsün biz 2021 senesi ailece olduk ama çok kötü geçti önce kızım kaptı gözler kızardı iyice kapandı antiviral ilaçlar vs bir haftada düzeldi tabi o sıra ben kapmışım sonra benim tek göze geçti gözüm davul gibi şiş kıxarık ağrısı fena 3 gün sonra diğer göze bulaştı iki gözümde kapandı 10 gün raporlu yattım evde aşırı bulaşıcı bir hastalık eşimede bulaştı o nunki 3 gün sürdü bizimki adenoviral göz enfeksiyonuydu bol sıvı alınması gerekiyor istirahat ve doğru ilaçlar hijyeni iyi sağlayın lütfen evdekilerede bulaşmasın çok geçmiş olsun
yagmuraltintas Canmete kızım geçirdi pozitifti biz infleunza ilacı kullandık infleuvir miydi neydi hemen ilerlemeden ateşi düştü ertesi gün normale dönmüştü. Küçük kızıma da kullandım hemen atlattık cok şükür. Ama sonrası ateşe bağlı döküntü oldu vücudunda yüzünde her yerinde. Oda geçti gitti çok şükür:)
Miracinannesi_ Canmete 1 yasindaki bebegim hafif atesli gecirdi ama gozleri balon gibi sişip kapandilar. Göz icin netirin ya da netildex damla verebilirler. Netildex daha etkili bir de gözünde batma oluyordur muhtemelen biz onun için netildexle beraber göz yaşı damlasi (reflesh) kullandik. Gozunde akinti ve capanklanma oluyordu serum fizyolojik ve gazli bezle gün içinde sürekli temizledim Cok zor günlerdi. İnşallah hemen atlatirsiniz temasla bulaşıyor elinizi gözünüze götürmeyin size de bulaşır
Canmete esraelaars teşekkür ederiz ama bebeğimden bize geçmeme ihtimali var mı ki nasıl hijyen sağlayacağım ne yapmam gerekir? Size de çok geçmiş olsun bize zylet verdi doktor kullandınız mı nasıl bir damladır ? Bir de teşhis nasıl konuldu size
Canmete yagmuraltintas iki hastaneye gittim bize test falan da yapmadılar neden şüphelenip test yaptılar size? Çok geçmiş olsun .
Canmete Miracinannesi_ çok geçmiş olsun ben de pamukla suyla siliyorum ama çok mu kötü kapanmıştı gözleri? Bize zylet verdi duydunuz mu
yagmuraltintas Canmete biz ne varr ne yok test talep edip yaptırdık herseyine bakildi infleunza beta virüsü adenovirus rsv covid hepsine baktırdık tani o şekilde koyuldu
Miracinannesi_ Canmete çok kötüydu canım iki gozude tamamen kapanmıştı çok kısık bakiyordu göz kapakları balon gibiydi. Suyla değilde ben gifrer serum fizyolojik almıştım bide eczacı pamuk hava alır kapalı gazlı bezle daha steril olur demişti 1 haftada duzeldi çok şükür eğer gözü çok rahatsız ediyorsa yaninda reflesh de alabilirsiniz rahatlatir size de çok geçmiş olsun
yagmuraltintas Canmete evet biz infleuvir kullandık bu süreçte ilacı olmadığı için. O şekilde bir günde ateş bitti çok şükür.
bircn1 Canmete bize bulaşmadi genel test yaptılar rota influenza covid falan adone virüsü çıktı ilk ishal kusma vardı ateş hiç olmadı . Bizde hem bağırsak enfeksiyonu hemde adonevirus vardı sürekli ellerinizi yıkayın yüzünüze vs çok temas etmeyin hastanede falan odamız izoleydi burnu çok tikaliydi yoğun balgam vardı sürekli temizliyolardi 3 gün boyunca serum hep takılı kaldı sonra çıkardılar 7 14 gün geçme süresi var dediler. Göz doktoruda muayene etti netira verdi
tekbasimabakiyorum Canmete kızım 2 aylık iken olmuştu, sonra dışkıdaki adenovirus yüzünden peşine de idrar yolu enfeksiyonu olmuştu. 5 gün antibiyotik kullandık, geçti. Ama sadece Adenovirüs için ilaca gerek yok. Biogaia kullanmanız yeterli ve zamana bırakın
Canmete Teşekkür ederim cevaplar için bizde ishal kusma ateş belirtisi yok doktora gittim tekrar virüs değilmiş göz enfeksiyonu ve hafif üşütme dediler çok şükür , göz kanlanınca şüphelenmiştik de virüs değil