İyi akşamlar benim oğlum 2 aylık oldu doğum özel hastane de yapılınca topuk kanlarını kendileri laboratuvarda yaptırmış arayan soran olmadı haliyle. Kah değeri 7.küsürlü çıkmıştı referans aralığı 0-30 du ama doğduğu anda testislerde morumsu bir renk vardı tabi ben orada sordum doktorlara önemli değil dediler gönderdiler 1 ay sonra kalça ultrasonu çektirirken doktor şüphelendi kan verdik 17-progesterol 3.70mg olarak çıktı endokrin görse iyi olur dedi başka hastaneye gittik yine test verdik 17-progesterol 27nmol çıktı bu sefer her birinni arasında 2 hafta kadar bir süre var. Ama testis renginde açılma da var çok şükür başka bir sağlık sorunu yok sadece renk sorun devlet endokronine gidin test yaparlar dediler cocuk doktoru 17-pregosterol testi için kan alıp endokrine yönlendirdi bizi doktorda bu son kanı istiyor 2 haftadır çıkmadı. Bu sorunu yaşayan anne babalar sizin cocuklarınız topuk kanındaki kah değeri kaçtı bizim ilk aydan beri testis renginde bir açılmada var rica etsem cevaplarmısınız 2 aydır stresten perişan olduk.Ayrıca cuma günü aşısı var 3 adet aşı olacak ateş yapar korkuyorum yaptırmaya ateşlenirde kah varsa vücut kendini toparlayamaz diye.