melisa09 Bebeğe bayramda verilen harçlığı vs yatırım yapmak istiyorum ama eskisi gibi bes bir anlam taşımıyor ya da bankaya para yatırmak bankadan altın mı alsam az az yatırım yapabilen var mı siz nasıl yaptınız
Ronron melisa09 ben bebeğimin bayram harçlıklarını dolar yapıyorum arada babasıda koyuyor kombarasına öyle birikiyo şimdiden 400 doları oldu 22 aylık bebeğim
Dmt-01 melisa09 Bankadan altın hesabı açtık bayram harçlıklarını yatırdık sonrada heray nekdar koyabilirsek koyuyoruz.
Meriskus melisa09 bankadan altın hesabı açtım her ay maaştan 600 tl kesiliyor Ama limiti 1000 tl yapıcam 18-20 yaşına kadar çekmiycem Altın artınca ordaki para artıcak
Marianne melisa09 bankadaki altın hesabından artık devlet vergi alıyor. O yüzden banka hesabında altın biriktirmeyi bıraktım. Alırsam fiziki altın alıyorum yada döviz birikimi, borsaya yatırım, birikince de arsa almaya çalışıyorum.
melisa09 Meriskus çok iyi kur korumalı oluyor sanırım ama o kalktı diye biliyorum bide altın alım satımda banka makası açtı malesef oda sıkıntı
melisa09 Marianne bende baktım çok kesinti var gerçekten eşim borsadan bişey alalım dedi ama oda garantisi yok siz nasıl yapıyorsunuz
Marianne melisa09 Türk hava yolları aldım, onun dışında enerji şirketlerini alıyorum, Amerika borsasından alıyorum. Bir de onlar her 3 ay gelirinden para ödüyorlar, o şekil birikim yada yatırım yapıyorum.
ilongirav melisa09 ben bebek doğduğundan beri verilen yapılan her şeyi saklıyorum. parayı altın yapıyorum her ay kumbarasına bende atıyorum. zaten benim takılarım da onun, şimdiden benden zengin 😂 18 yaşına girmesiyle oturup konuşacağız ne istiyor hayattaki planı ne o zamana kadar onun adına açtığım altın hesabında saklayacağım.
melisa09 ilongirav ne kadar güzel ya geleceğini düşünmek çabalamak bize yapılamayanlar Ama umarım o yıllara değer kaybedecek yatırımlar yapmayız altın çok iyi elde taşımak zor sıkıntı
DevosMom melisa09 biz adına hisse senedi alıyoruz, belirli bir miktar döviz ve altın alıyoruz, ufak bir miktar da bese ayırıyoruz.
DevosMom melisa09 evet Tüpraş, Türk traktör, THY, şişecam gibi. Borsasyı detaylı bilmiyorsanız eğer halka arzlardan almanızı tavsiye ederim. Bilmeyen için borsa kumar çok fazla para kaybeden oluyor
melisa09 DevosMom yok halka arz hisse alıp satıyorum ama kısa vadeli oynayanlardanım bende bir kaç hisse aldım bir kaç tane daha alırım banka hesabından altın alacam diyorum ama makas açılmış kesinti çok hayırlısı
MnkKrtl melisa09 biz kumbara yapmıştık doğruğunda takılan altınları bayram harçlıklarını içine koyduk hep sonra kumbarayı açıp içindekileri külçe altına çevirdik. Ramazan bayramındaki harçlığıyla oyuncak ve kıyafet almıştım ona bu bayramda nekadar toplanır bilmiyorum gezmiyceğimiz için altın parası gelirse bitane yapabilirim az bişey gelirse yine onun ihtiyacı için harcarım büyük ihtimalle
melisa09 MiraySu55 elde saklamakta sıkıntı işte biz depremde öylece evde bırakmak zorunda kaldık misal bi yere giderken de dert
Pamuk_esos MiraySu55 bizde öyle yapıyoruz 2 tane gram altını oldu 1500 de parası var biraz daha bayramda harçlık olunca çeyrek yapicaz 5 aylığız