Saripapatya2945 Bebeğimde otizm belirtileri var bunun için nerede kontrole gidebiliriz veya sizler nasil anladiniz olduğunu
merveatlaseymen Saripapatya2945 cocuk doktoru ile görüştünüz mü bu durumu öncesinde bence doktor ile görüsün o yönlendirsin ne gibi belirtiler var peki ne kadarlık bebeginiz
adrmz54 Saripapatya2945 önce çocuk doktoru ilgileniyor ve duruma göre psikiyatriye yönlendirme yapıyor.. Tanıyı çocuk psikiyatristi koyuyor
Uzayyy Saripapatya2945 çok normal geldi bana bebeğiniz . Çok küçük fazla bişey beklememelisiniz bence .
_denizanasi Saripapatya2945 Lütfen öncelikle çocuk hastalıkları sonra çocuk ergen ruh sağlığı ve pediatri bölümüne randevu alınız
Saripapatya2945 merveatlaseymen 9 aylik çok sallaniyor oturdugu yerde ellerini surekli vuruyor çoğu zaman farkli yerlere bakiyor oylece daliyor oraya odaklaniyor ayakta tutunca egilip kalkiyor zipliyor gibi yapiyor ismiyle sesleniyorum bakmiyor ama başkası diyince bakiyor yani belkide ben kurguluyorum normal bi bebegin yaptığı hareketlerde olabilir ama kizim cok sakin kendi basina gibi
merveatlaseymen Saripapatya2945 her bebek ayrı farklı gwlişim evrelerine sahip belkide inşallah kuruntudur sadece ama tedbir amaclı bir cocuk doktoruna söyleyin bence ki böyle durum olsa fark ederlerdi bence aylık kontrollerde herhalde
Isimsizzz Saripapatya2945 1 yaşına kadar gözlemleyin. Aynı şekilde ve artarak devam ederse gerileme yaşarsanız çocuk psiyatristine götürün. Şuan ilgilenmezler daha çok kucuk
Bakbenanneoldum Otizm belirtileriniz neler ? Kac aylık acaba ? İnşallah sadece siz öyle zannediyorsunuzdur.
sekizaralik Eğer şüpheniz varsa mutlaka önce iyi bir pedagog araştırın ve gidin. İlla bir şey çıkması gerekmez en azından alanında uzman biri değerlendirsin umarım yoktur ama Allah korusun varsa bile erken tanı ve tedavi çok önemli
TarcinliSutlacim Saripapatya2945 bunları bende yapıyormuşum küçükken hatta ben koltukta saatlerce öylece sallandığımı hatırlıyorum bile 4 5 yaşına kadar yapmışım. Ben otizm değilim mesela yine de götür iç rahat etsin
tekbasimabakiyorum Saripapatya2945 göz doktoruna götürdünüz mü? Kardeşim de böyle yapardı, gözleri bozuk çıktı. Gözlük takınca butün hareketleri düzeldi.