Ağlaya ağlaya 3 hafta uğraşmıştım uyuzla bekarken. Allah kolaylık versin. Eczanenin yaptığı ilacı kullandım o en etkilisi ama onun dışında yaptıklarımı da özet geçeyim. Öncelikle evde yıkanabilecek her şeyi (dokunmuş olayım olmayayım risk almadan her şeyii) mümkünse 90, bazılarını da 60 derecede yıkayıp ütüledim. Yıkanamayacak diğer şeyleri de büyük çöp poşetlerine koyup hava almayacak şekilde 10 gün beklettim. Özellikle ayakkabıları daha özenle torbaladım ya da yıkadım. Her sabah yattığım tüm çarşafları uyandığım gibi makineye attım. Hemen yenisini sermeden yatağı açık şekilde birkaç saat havalandırdım çünkü genelde tekstil ürünlerine yani kumaştan tutunup bulaşıyor. Evdeki tüm halıları yıkamaya verdim. Koltukları da yıkattım. Uyuz geçene kadar da halıları sermedim. Banyo hariç hiç havlu kullanmadım, kullan at peçete ile ellerimi kuruladım. Yemek yaparken bile eldiven kullandım. Sık sık yüksek ısıda duş aldım. benimki yaz ayındaydı o yüzden günde 3 kereye kadar duşa girmişliğim vardır. Sadece ilacı kullandığım sürede yıkanmadım onda da söylüyorlar zaten kaç gün yıkanılmaycağını. Çok uğraştırıcı bir süreçti. Umarım en kısa sürede geçer, çok geçmiş olsun 💐