reyreylo Kızlar kızım 4.5 aylık. Gündüzleri toplamda 5 saate yakın uyuyor. 3 veya 4 uyku yapıyor gündüz. İlk iki uykusu 45 dakika veya 1 saat. En son uykusu 2.5 saat. Bazı geceler uykuya geçmekte zorlanıyor gündüz çok mu uyuyor ondan mı acaba. Sizinkiler nasıl uyuyor ve ne yapmalıyım acaba?
zencizeytin reyreylo biz gündüz çok uyursa gece uykuya geçmekte zorlanır diye biliyoruz uzmanlar ise tam aksini söylüyor. Bebekler gündüz uyumazsa yorgunluktan gece uykuya gecemezlermis
ahmethamza reyreylo benim 3 aylık sabah 9 dan 11 e 3 saat öğlen 12 de 3 ya da 4 saat 5 den 7 ye 2 saat 9 da mama 10.30 da kapanış 😁 bi sıkıntı yoksa böyle şimdilik
annesininmelegii reyreylo Uzmanlar 4-6ay arası bebekler için 3gündüz uykusu öneriyorlar. Sabah 7gibi uyanıp uyku uyanıklık arasında 2-3saat olup akşam 7-8 gibi gece uykusuna yatmaları idealmiş. Tabi her bebeğin huyu suyu farklıdır gündüz 3kez değil de 2kez uzun uyuyabilir mesela bebeğin işaretlerine göre bakıp belli bir rutine koymak gerek tabi bunu en iyi annesi anlar🫶
Alyalina3 reyreylo gece uykuya geçiş zor oluyor ama gündüz uyutmazsam daha cok zorlaştırıyor uykusu sapıyor kendince şuan bir düzenimiz var
Zlm zencizeytin gündüz yeteri kadar uyumazsa gece uykuya geçemez ama gündüz fazla uyutsa yine gece uykusu etkilenir 😄 bu ayda bir bebeğin toplam ne kadar uyuması gerekiyorsa bunu pek fazla aşmamaya çalışmalısın tabii ki de bebeğine göre değişir ama örneğin diyelim 10 saat uyumasi gerek gündüz 6 saat uyuyan bebek gece 4 saat uyur çünkü toplam uykusunu almış olur yani öyle düşünün
reyreylo annesininmelegii merhabalar teşekkür ederim ❤️ evet 3 gündüz uykusunda sorun yok ama acaba toplamda 5 saat uyuması normal mi bunh düşünüyorum
zencizeytin reyreylo benim bebeğim de haftaya 4 ayını bitiriyor uyku düzeni çok benziyor sizin bebeginizin uyku düzenine. hatta bazen öğlen uykusu 4 saat bile oluyor. Arada mizirdaniyor emziriyorum uyumaya devam ediyor. Ben de endiselenmistim ama çok güzel bir şey dedi doktor
annesininmelegii reyreylo Her çocuğun uyku ihtiyacı farklı olur belli bir saat söylenemez siz bebeğinizi takip edin eğer fazla uyuduğunu düşünüyorsanız akşam uyumuyorsa biraz daha gündüz uykusundan kısmaya çalışın deneyerek bulabilirsiniz ancak
esila2024vera reyreylo Biz 24 saatin 17 saatini uyku ile geçiyoruz benim kızım 4 aylık asla gece uyanmak istemiyorum bende beslemekten dolayi şikayetçiyim gündüz zorla iciyor mamayı sonra uyuyor hemen gene 1 2 saata
reyreylo esila2024vera bizim de öyle ya gece çok daha iştahlı içiyor gündüz dikkati dağılıyor. Bu aylarda normal bence
esila2024vera reyreylo Ama benimki hiç iştahlı değil gündüz bile zorla 1 saat iciyor benim zorumla asla kendisi içmek istemiyor gece hiç istemek istemiyor mama içirmek eziyet bana 1 aşağı içmiyor zorla zayıf bu yüzden zayıflığı takılmıyor amaa kilo alimida yavaş bu yuzden
reyreylo zencizeytin evet emzirdikten sonra bir tur daha uyuyor benimki de bazen tam uyandı derken 😂 iyi bir şeyse ne mutlu bize
Ayserose 5 saat tabiki de çooook 😀 3-3,5 saat uyuması yeterli çünkü çok uyursa gece uykusundan çalar. Ben kızım 5 aylıkken çok uyursa kendim gidip uyandırıyordum sizde 3,5 saati baktınız aşıyor toplamda, uyandırın gece daha rahat uykuya geçer
reyreylo Ayserose ya haklısınız ama kesinlikle uyandırmaya kıyamıyorum yalandan ses falan yapıyorum uyansın diye baktım olmuyor kıyamıyorum hemen vazgeçiyorum 😂 bilmiyorum içim gidiyor nasıl yapıcam o işi
ffulya reyreylo uyku danışmanları gece uykusuna geçiş zor oluyorsa gündüz çok uyuduğundandır diyor ama her bebeğin ihtiyacı ve saatinin farklı olduğunu düşünüyorum. 4 ay uyku gerilemesinde toplasanız 1 buçuk saat uyku uyumazdı gündğzleri buna rağmen gecelerimiz berbattı şimdi gündüz uykuları bayağı uzadı gece uykuları hemen hemen aynı yani gece uykusundan hiç çalmadı hatta sabah 6 da uyanırdı 6 buçuk 7 arası uyanır oldu. yani bu işin denklemi olduğuna inanmıyorum bırakın uyumak istiyorsa uyusun
reyreylo ffulya bence de. bazen gündüz az uyuyunca da uyumuyor gece ruh haline bağlı. bebekler büyüyene kadar bir günleri bir günlerini tutmuyor gibi.