anonim12 5 aylık yeni başladım siz 5 aylık ken ne kadar su veriyordunuz yada ek gıda yedirip su veriyormuydunuz
01012024 anonim12 aynısını bende sordum :) ben su veriyorum sadece mama aldığı için doğduğundan beri su verdim ek gıdayada yavaştan başamak istiyorum
aycanunlu anonim12 4 buçuk aylık kızıma mevsim meyvelerinin sularından veriyorum birde Su da veriyorum
encet anonim12 mama alıyosa ekstra suya gerek yok diyo uzmanlar ama anne sütü alıyo ve ek gıdaya geçtiyseniz su verin
heygorl aycanunlu 4.5 aylık daha tadım yapmamışsınız, 180 günü doldurmamışsınız, meyve suyu zaten zararlı kendiniz dahi yapsanız safi şeker. Meyveyi direkt vermeniz lazım o da 6. Aydan sonra ve tadımdan sonra ☺️
aycanunlu anonim12 30 CC lik biberonu 2 gün de bitiriyor havalar çok sıcak ve susadigini anlayabiliyorum artık
saslan anonim12 biz de 5 aylık ek gıdaya başladık. Doktorun söylemesiyle ek gıda ile birlikte vermeye başladım. Ne kadar vermem gerekiyor diye sormuştum ne kadar içerse demişti ki zaten su içmiyor pek. 20-30 cc ya içiyor ya içmiyor. Kabızlık olmaması için vermek gerekiyor bildiğim
Papatya-eylul88 anonim12 valla ben 40 ı ciktigindan beri veriyorum tabi o zamanlar 1 çay k.bazen 2 günde bir ama ona ragmen sevmiyor içmiyor şuan bile zorla veriyorum 8.ayin içjndeyiz
aycanunlu heygorl meyve suyu derken meyve suyunu kendim sıkıp veriyorum o da 1 tatlı kaşığını asmiyor bile hazır meyve suyunu 6. Ayı geçsek bile vermem ne kadar zararlı olduğunun bilincindeyim
aycanunlu heygorl mesela seftaliyi alıp elimle sıkıyorum kaşığa tadıni alsın diye azıcık veriyorum o sekidle yani yanlış ifade ettim galiba meyve suyu derken ☺️
heygorl aycanunlu kendi sıktığınız da dahil diye yazmıştım. Ayrıca tadım yapmadığınız için neye alerjisi olduğunu bilmiyorsunuz. Meyve suyu şeker oranı çok yüksek olduğu için ve posası içinde olmadığı için yarardan çok zarardır.
heygorl aycanunlu sizi anladım ama bebek çok küçük ek gıda alamaz, meyveyle başlamışsınız tatlı olduğu için yeme reddi yapabilir. Tadım yapmalısınız ki alerjisi var mı bilesiniz
aycanunlu heygorl alerji konusunda haklısınız kesinlikle ama şu an meyve çeşidi çok fazla değil zaten şeftali kiraz ve erik Max 1 tatlı kaşığında baktık tadına o kadar veriyorum dedim ama bunu her gün değil tabiki de bu yiyeceklerden bir tanesinde bile alerjisi olsa Allah korusun hastalığa kadar gidebilir
atam1938 anonim12 5 aylıkken bende ek gıdaya başlamıştım anne sütü içiyor ama ek gıdanın katılığına göre su da veriyorum