Tkn 3 yaş oğlum çok erken konuşmaya başladı ancak uzun birsey anlatmaya başladığında takılma kekeleme uzatma gibi şeyler oluyor bazen bu çok oluyor bazen olmuyor bilgisi olan var mı acaba
Rez Tkn olumsuz yaşadığı bir durum vardır benim de kızımda olmuştu 3 yaş Olacak, kardeşi oldu 4 ay önce kekeledi takıldı derken şükür bu aralar iyi zaten. Devam etseydi uzman destek alırdım
eminesr Tkn heyecanlanıyorlardır bazen benim kızım da yapıyor bir de nazar da oluyor çocukları etkiliyor
Badeninannesi1 Tkn benim kızım 31 aylık 5 aydır konusuyor uzun cümlelerle bazen takılabiliyor yani daha cok dogru kelimeyi arıyor gibi oluyor Olumsuz hiç bişey yaşamadı bende hiç takılmadım acıkcası
Tkn eminesr nazar olabilir çünkü çok erken dillendi çok güzel konuşuyordu tane tane hep herkes diyordu ilgisini çeker herkesi ve benimle hep sohbet eder bende nazar dil değiyor diye düşünüyorum
rumeysa_Kara24 bizde o dönemde başladı sadece kelime başını uu aaa ııı şeklinde uzatıp sonunu güzel pürüzsüz söylüyor 1 senedir var 2 3 aydır dil terapisti alıyoruz ama henüz gelişme yok 😶
rumeysa_Kara24 Tkn bize kekeme değil dedi konuşmasında bloglama yok sadece söyleyeceği şeyin başını uzatıyor yani geçedebilir geçmeye debilr diyorlar terapi ile şiddeti azalır ama dedi
eminesr Tkn bariz bir kekeleme yıksa endişe edilecek boyutta nazardır i okutun bence benim kızım okutunca geçmişti.
Tkn rumeysa_Kara24 anladım bizim uzatma değilde konuşma akışı biraz duraksayarak oluyor uzun cümlelerde
Tkn Badeninannesi1 aynen bizimde öyle dediğin gibi doğru cümleyi arıyor gibi ama duraksama ve nefes almadan sıkıntısı oluyor cümleyi kurarken heycan var yani ondan kaynaklı diye düşünüyorum
Badeninannesi1 Tkn aynen heyecan var anlatmak kendini ifade etmek onlar icin cok büyük olay sonucta bi sıkıntı oldugunu düsünmüyorum ben