Prenses21 hiç mi konuşamıyor toplam kaç kelimesi var mesela. Bizimki de ilk kelimelerini 24 aydan sonra çıkardı. 2,5 yaşında hâlâ tekli kelime kullanıyordu. 2,5 yaşından sonra da kreşe gitti 3-4 li kelimeler kullanmaya başladı. Hâlâ akışkan değil konuşması. Ama kendini fazlasıyla ifade ediyor. Martin sonunda(24 Mart) 3 yaşına girecek benimde. Su derse sadece mesela şey diyorum. Oğlum cümle kur diyorum. Öyle diyince anne su ver diyor 😂 böyle bir şeye alistirdim cümlenin ne anlama geldiğini öğrendi ve cümlelerini kısa kursa hemen bu şekilde genişletiyorum. Tabi bunu yapmak için belli bir aşamaya gelmek lazım. Önce tekli cümleler çoğalacak. Sonra ikili . Sonra üçlü ve dörtlü geliyor zaten. Kısaca her gruptan belirli bir kelime haznesine sahip olması gerekiyor. Alıcı dili genisletmeniz gerekiyor ifade edici dilinin ilerlemesi için. Bir cümle kurmak için gerekli olan temel isim ve fiilleri öğrenmesi ve sonra biraraya getirmesi gerekiyor. Basit eylemleri al ver aç koy dök vs bunlar üzerine çalışın mesela önce. Evde flüt düdük baloncuk varsa bol bol nefes çalışması yapsın. Yine ilerleme olmazsa bir dil konuşma terapisti