melikerva56 Kızlar kızım 2.5 yaşında tuvalet eğitimine başladım çişini tutabilir ama hiç bir şekilde tuvaletini klozeteveya lazımlığa yapmıyor hepsini denedim ama yapmıyor hiç bir şekilde bugun 2. Günümdü yarın tekrar denicem oldu oldu olmadı pes edicem galiba tuvaletten korkuyor orda hiç bir şekilde yapmıyor hatta bugun tam 6 saat boyunca yapmadı bu normal mi ya em son altına yaptı çok zorlanıyorum üzülüyorum sinirleniyorum lütfen yardım düşüncelerini yazarsanız sevinirim
Lavininannesi33 melikerva56 Benim kızımda 33 aylık 1 ay önce falan kendi kendine sadece iki gün içinde öğrendi 2.5 yaştan itibaren ara ara denedim tuvalete gitmek istiyordu falan hazır gibiydi ama ben öğretmek istedikçe bu sefer geri tepti altına yapıyordu söylemiyordu asla ve klozet istemiyordu aradan biraz zaman geçti baktım gece kuru kalktı sonra takip ettim kendi kendine gitmek istiyordu ama normal tuvalete klozet sevmiyor tamam dedim oraya gidelim iki günde gündüzü öğrendi gece bez takıp tekrar gözlemlemek istedim baktım kuru geceyi de bıraktık kaka yapmıyordu başlar da altına yapıyordu onuda oyun şeklinde anlattım korkusunu yendi öyle devam etti son olarakta dışarı çıkarken bir iki kez külot bez giydirdim kaza olmasına karşı o an temiz gideceği bir tuvalet olmasa diye eğer kendine uygun tuvalet yoksa eve kadar tuttu daha sonra dışarda da takmadım yani biz ne kadar öğretmek istesekte kendileri hazır olmadıkça yapmıyorlar üstüne gittikçe geri tepiyor emin ol zamanı var kendini üzme elbet öğrenecektir bende çok korkardım ama çok şükür kolay oldu darısı size olsun inşallah 🙏🏻🌸
zeynptgb melikerva56 biz daha baslamadik eksiklerini alayım diyorum yatak için Alezi var ama yedek mi alsam yoksa hasta yatak örtüsü varmış kullanan var mı sıvı geçiyor mu yatağa ne gibi eksikler var.?
pinkflowers melikerva56 benim kızımda öyleydi,, ben normal wcye geçtim onuda karşıma fayansa oturttum hadi birlikte çiş yapalim falan dedim suyu açtim kovayla su döktü o şekilde alıştı şükür,, sizde bi deneyin olmazsa
2kiz melikerva56 ilk zamanlarda benim kızımda oturmuyordu içine dusucegini saniyordu bı kaç kez siz gittiginizde yanınızda götürün
citlenbik2212 Merhabalar benim kızımda 2.5 yaşında bizde bugün başladık tuvalete oturuyor ama bundan önce 3 defa denedim oturmuyordu ne lazımlığa ne adaptöre konuştuğum arkadaşlarım ve okuduğum kitaplara nazaran size tavsiye vermek istiyorum çocuğunuz oturmuyorsa zorlamadan daha sonra denemeniz inatla oturtmaya çalışmanız çocuğunuzu inada sürüklüyor yani bizde öyle oldu her denediğimde oturmadı bugün kendi soyunup oturmak istedi tabiki yine siz bilirsiniz
Melek1921 İlk zamanlar çok normal zamanla oda alışacaktır annesi merak etme şuan işi inata bağlamış. Biz 1 buçuk ay olacak nerdeyse başlayalı kendisi hala tuvaleti gelince söylemiyor ben götürüyorum.
61616161 Melek1921 aynı durumu bende yaşıyorum 1 buçuk ay olacak ama çişi gelince söylemiyo 1 saatte bir ben götürüyorum yani dışarıda çıkamıyoruz söylemediği için ama diyelim uyku saati yattık o zaman çiş diyo çişin mi var diyorum hıhı diyo götürüyorum yapıyo ama gün içinde inatla yok diyo gidiyoruz var
Lavininannesi33 zeynptgb alt açma bezleri oluyor ya istersen ondan da kullanabilirsin çarşafın altına sıvı geçirmez
zeynptgb Lavininannesi33 e bebekteki alt açma bezi kullandım yenidoğan döneminde ama sıvı vs hiç bulaşma olmadı yani geçiyor mu geçmiyor mu tecrübe etmedim açıkçası.
melikerva56 pinkflowers inanın yapılabilecek herşeyi denedim bugun tam 2 saat boyunca tuvalette kaldık onunla ama banamasın demedi giydirdim içeri geçtim baktım altına yaptı
citlenbik2212 melikerva56 öyle yapın böyle hem siz yıpranırsınız hemde evladınız inatlaşır bol sabırlar diliyorum
Deletedmom_106 melikerva56 Çok sakin ve endişeli olmadığınız bi dönemde başlayın. Altına kaçıracak tuvaleti istemeyecek çok normal. Önemli olan sizinde hazır olmanız
Lavininannesi33 zeynptgb bende kızımın altına ondan açmışım cnm alezini kullanmadım henüz o yeterli oluyor gece çok şükür bir kaza yaşamadık ama önceden de kullandığım oluyordu e bebek markası sleepy şuan ki şok marketten almıştım tabi yine deneyip görmekte fayda var nasıl rahat edersen fikrimi paylaşmak istedim🥰
happy___ melikerva56 ben de aynı durumdayım iki buçuk yaşında altını bezlemiyorum çişini tutuyor. Lazımlığa oturuyor asla yapmıyor. Sabaha kadar çiş yapmıyor. Uyanır uyanmaz mesanesi dolu olur insanın değil mi küvete götürüyorum Lazımlığa oturtuyorum tövbe yapmıyor tutuyor. Ben de bakayım sizi takip edeyim
melikerva56 happy___ aaa aynı şeyi yaşıyoruz inanın benim kızımda aynısı çişini saatlerce tutar ama hiç bir şekilde hiç bir yere yapmıyor en son sıkışınca altına yapar böylesi de kötü çiş tutması iyi değil çünkü hatta bazen kendisi diyor çişim geldi lazımlığa oturmak istiyor bu defa oturuyorum yapmıyor oyun sanıyor hadi diyorum gidelim çişimizi yapmaya öylede gelmiyor ağlıyor korkuyor ben şimdikiler ara verdim bu süreç içerisinde ona. Aşılıcam tekrar denicem bakalım